Забавни детски игри за свободното време в къщи

600 преглеждания

Винаги, когато имат свободно време, децата обичат да играят игри

Винаги, когато имат свободно време, децата обичат да играят игри. Така развиват интелигентност, двигателни умения, координация ръка-око и пространствена памет.

Ето някои от най-интересните игри, които вашето дете може да играе у дома с вас или с други членове на семейството.

Играене на настолни игри

Играта на настолни игри е чудесен начин да прекарате време с децата си. Освен това е чудесен начин да им помогнете да учат и да развият уменията си за критично мислене и решаване на проблеми. Не е необходимо да купувате скъпи играчки или игри, за да се забавляват децата ви. Всичко, от което се нуждаете, са няколко зарчета, карти, хартия, моливи и пастели. Ако са достатъчно големи, те дори могат да играят сами!

Ето няколко забавни игри, които можете да играете у дома с децата си:

1. Дженга - Тази игра включва подреждане на дървени блокчета едно върху друго, без да ги събаряте. Играчът, който преобърне кулата, губи!

2. Уно - Тази класическа игра с карти е чудесна за малки деца, тъй като ги учи на числата и цветовете, както и на това как да следват указанията!

3. Скрабъл - Тази класическа игра на думи осигурява часове забавление за всички възрасти! Можете да играете сами или срещу други хора в отбор или индивидуално - възможностите са безкрайни!

И тъй като настолните игри са толкова популярни в момента, те са лесни за намиране. Можете да ги намерите дори онлайн, ако нямате време да пазарувате, както и още много други интересни стоки на достъпни цени.

Игра на пъзели

Играта с пъзели е чудесен начин да занимавате децата си у дома. Те могат да играят тази игра сами или с приятели и членове на семейството, което означава, че това е чудесен начин да прекарате качествено време заедно! Тази игра е не само забавна, но и образователна, защото помага на децата да развият фината си моторика, както и способността си да се концентрират върху задачи за по-дълъг период от време. Тя също така ги учи как да решават проблеми и да мислят критично за това как нещата се съчетават в реалния свят.

Организиране на чаено парти

Децата обичат да играят игри. Когато имат свободно време, те организират чаени партита със своите приятели или членове на семейството. Тази игра е много интересна и вълнуваща, в която децата могат да се научат как да организират чаено парти и да сервират различни видове напитки на своите гости.

В тази игра първо трябва да се уверите, че детето ви знае как да държи правилно чаша и да пие от нея, без да разлива съдържанието по лицето си. След това можете да вземете чашите за всеки играч и да им дадете по една лъжичка, за да могат да я използват за пиене на чай от своята чаша. След като чашите са готови, можете да попитате детето си кой от кого иска чай и да се подготвите да сервирате на всички! Ако детето е още малко винаги може да използвате детските сервизи за чай, които не са чупливи и са безопасни за употреба.

Конструктори

Това е игра, в която се опитвате да построите структури с помощта на различни пластмасови парчета, които са предназначени да се сглобяват на ръка. Парчетата са с различни форми и размери, така че играчите трябва да използват своята креативност и умения за решаване на проблеми, за да построят своите структури възможно най-високо.

Тази игра е чудесна за по-малките деца, защото им помага да развият фините си двигателни умения, като същевременно ги насърчава да мислят творчески за това как нещата трябва да се съединят, за да работят правилно! Производителите са съобразили да не лишават и най-малките ентусиасти на конструктора, като за деца под 3г частите са по-големи, за да не могат да бъдат погълнати.

Ролеви игри със супермаркет и кухня

Тези игри ще ви помогнат да създадете по-интерактивно и игриво преживяване, което ще помогне на децата ви да развият социални умения, както и координация между ръцете и очите. Тази игра е чудесна за деца на възраст от 3 до 6 години, а защо не и от по-големи.

Много родители искат децата им да прекарват свободното си време вкъщи пълноценно, а не да гледат телевизия или да играят игри на компютъра. Затова когато времето навън е ужасно или просто искате да останете в къщи, е хубаво да имате някои забавни игри, които да играете със семейството си.