Започва „Мисия Безопасност“ с безплатни опреснителни курсове

1551 преглеждания

Днес се проведе първото обучение от кампанията "Мисия Безопасност". Венцислав Илиев – преподавател по теория в Автошкола Василеви, запозна присъстващите с новите промени в закона за движение по пътищата. Бяха дискутирани чести ситуации на пътя и как трябва да се реагира.  В обучението участваха Владимир Тодоров от Българска асоциация на пострадали при катастрофи и Пантелей Пантелеев от ОД МВР София.

Курсът за запознаване с новите правила  и опресняване на знания за безопасност на движението по пътищата ще се провежда всяка събота и е със следната програма:

10:00 – 10:30

Обосновка на необходимостта от опреснителния курс. Дефиниране на проблема с катастрофите и защо е важно да говорим на тази тема. Статистика. Любопитни факти.

10:30 – 11:00                   

Решаване на тест

11:00 – 12:00

Дискусионен панел. Проблемни въпроси

12:00 - 12:15

Кафе пауза

12:15 – 12 :35

Новите моменти в Закона за движение по пътищата - най- променяния закон.

12:35 – 13: 00

Алкохол, колани, скорост, мотористи – анализ.

-    Симулация с  Алко очила – как виждаме с 0,8  промила алкохол в кръвта.

13:00 – 13: 15

Кафе пауза

13:15 – 14:00 часа

Действия при опасни ситуации. Задължения на водача при ПТП.  Застраховка „Гражданска отговорност“.  Констативен протокол.

 

„Мисия Безопасност“ е инициатива на Автошкола Василеви и Българската асоциация на пострадали при катастрофи, насочена към практикуващи шофьори, на които ще бъдат предоставени безплатни теоретични курсове за опресняване и актуализиране на знанията и запознаване с новите правила от Закона за движение по пътищата.  Курсовете ще се провеждат в зала за професионално обучение на курсисти в учебните центрове на Автошкола Василеви. Лекциите ще се водят от лицензирани преподаватели, като в беседите ще се включат и  служители от „Пътна полиция“ към ОДМВР- София.

Всеки, който желае  да се запише за безплатно обучение за опресняване и актуализиране на знанията за безопасно движение по пътищата, трябва да попълни  регистрационната форма.