Защо си струва да инвестирате в качествен часовник?

569 преглеждания

Това е инвестиция, която може да ви донесе множество ползи в бъдеще

Казват, че индустрията за часовници е вечна. Дали защото винаги е важно да сме наясно с времето, или защото този вид аксесоар е непреходен, това си е факт. В тази връзка, световният пазар за часовници в нашето съвремие е не просто траен и характеризиращ се с постоянство, но и изключително разнообразен. Днес, можем да открием както бюджетен модел, така и дори такъв за инвестиция. Струва ли си обаче наистина да инвестираме в качествен часовник? Ние мислим, че си струва. Ето и основателните ни доводи.

Некачественият часовник ще ви струва повече, отколкото мислите

Дори да вземате аксесоара за лично ползване – заради основната му функционалност и принадлежност, първокласен модел от наличните маркови мъжки часовници в https://timedix.bg/men-s-watches си заслужава всеки похарчен лев. Причината е, че бюджетните варианти нито са вечни, нито дори дълготрайни. Рано или късно батерията ще е се изхаби и трудно ще намерите заместваща или каишката ще се скъса. Покупката на втори часовник ще бъде излишен разход, за който ще съжалявате, че трябва да направите. В тази връзка, ако ще си купувате такъв аксесоар, заложете на наистина надеждно и сравнително високо качество.

Скъпият часовник става още по-скъп след време

Луксозният часовник всъщност може да представлява и инвестиция в буквалния смисъл на думата. Точно като златото и акциите, цената му ще се покачи в бъдеще. Всъщност, знаете, че при тези активи печалбата в бъдеще е на кантар. При часовниците обаче нещата са сигурни. Според експертите, цената на такъв тип луксозна стока средно се покачва с 20% в рамките на следващите 4 години. Само си представете колко можете да спечелите, особено ако сте колекционер или истински ценител на качествени часовници.

Знаете ли, че стоманата може да е наистина доста скъпа?

Като говорим за скъпи часовници, които може да си купите като инвестиция, трябва да сте наясно с един любопитен факт. Оказва се, че наличието на златно покритие или присъствието на други благородни метали и/или камъни не оскъпяват толкова цената на аксесоара, колкото го прави качеството и нивото на стоманата, от която е изработен. В действителност, нейната цена варира и с годините се покачва, особено когато е обект на внимание от скъпи и популярни, обособили се като лидерски марки.

Скъпият и качествен часовник издава авторитет

По дрехите посрещаме, по ума изпращаме. Но в бизнес средите съществува особен етикет на обличане, според който почти всички дами си приличат една с друга и същото е и с мъжете. Не така стоят нещата с нивото, качеството и цената на техните аксесоари. Приема се, че състоянието на една бизнес дама може да се определи по марката дребни, но изключително скъпи обеци, които носи. При господата ролята на бижутата приема часовникът.

Качественият часовник е не просто скъп аксесоар, с който да се похвалим напред-назад. Той е инвестиция, която може да ви донесе множество ползи в бъдеще.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук