Защо трябва да използваме добър облачен хостинг?

373 преглеждания

Облачният хостинг е изключително гъвкаво хостинг решение

Облачният хостинг ви предлага мащабируема, сигурна и бърза опция за хостинг за тези, които изискват гъвкавост и прозрачност от своя хост. Това е сравнително нов стил на хостинг, но ще даде на вашия среден до голям уебсайт поддръжката, от която се нуждае.

Вие сте тук, защото се опитвате да решите дали облачният хостинг е подходящ за вас. Е, попаднахте на правилното място. По-долу разглеждаме основите на облачния хостинг, какъв вид бизнес би бил подходящ и кой трябва да използва различен вид уеб хост.

Основите на хостинга на облачен сървър

Хостингът на облачен сървър е по-премиум избор за хостинг, който предлага високи нива на производителност, сигурност и неограничена мащабируемост. Като управлявате уебсайта си на облачен хост, вие имате възможността да увеличите ресурсите на сървъра веднага, за да отговорите на търсенето.

С облачния хостинг не сте ограничени до ресурсните ограничения на един сървър. На теория бихте могли да мащабирате сайта си до почти всяко ниво на използване на ресурси и високи нива на трафик, без да изпитате спад в услугата.

Облачният хостинг може да използва ресурсите на множество физически сървъри; това е като да свържете множество VPS в един голям виртуален специализиран сървър.

Кога трябва да използвате облачен хостинг?

Облачният хостинг е изключително гъвкаво хостинг решение. Той поддържа компании като Netflix, които изискват висока производителност, честотна лента и 100% непрекъсната работа, чак до стартиращи фирми, които тепърва започват да мащабират своите нива на трафик и услуги.

В резултат на своята гъвкавост облачният хостинг е достъпен на множество нива, от корпоративни организации до физически лица, които поддържат блогове с голям трафик. На по-високо ниво облачният хостинг може да бъде страхотен за организации, които трябва да имат почти перфектен ъптайм и искат да разрастват своите сървъри, както намерят за добре, без да изпитват никакво забавяне.

Работата с висококачествен облачен хостинг доставчик може да ви предложи солидна сигурност и много бърза работа на сайта.

Облачният уеб хостинг също е чудесен за собственици на уебсайтове, които имат прилично ниво на трафик и виждат пикове на трафика, които са склонни да забавят техните сайтове или дори да ги извеждат офлайн. Ако получавате по-високи нива на трафик, имате и опцията за специален сървър и виртуален частен сървър, но тези опции може да не ви предложат скалируемостта, която търсите.

Също така, в зависимост от доставчика, който изберете, може да се нуждаете от различни нива на технически опит. С облачния хостинг имате достъп до интуитивен контролен панел, който дори начинаещите могат да използват. Някои хостинг доставчици обаче може да изискват по-задълбочено ниво на технически познания, за да управляват ефективно облачните ви сървъри.

Кой трябва да използва различен стил на хостинг?

Облачният хостинг не е идеален за всеки собственик на уебсайт. Например, ако вашият сайт в момента работи на споделен хостинг план и никога не превишавате лимитите на услугата си или не срещате проблеми с ефективността на уебсайта, тогава вероятно можете да останете неподвижни.

Дори и без облачен уеб хостинг, можете да оптимизирате ефективността на уебсайта си чрез неща като плъгини за кеширане, оптимизиране на изображения и използване на CDN. Тези три неща сами по себе си значително ще подобрят ефективността ви, без да се налага да надграждате плана си. Като обща цифра, ако вашият сайт не получава над 100 000 посетители на месец, вероятно няма нужда да надграждате плана си и все пка е добре да разгледате плановете, защото сумата на месец също има голямо значение.

Въпреки това, ако вашият сайт има нива на трафик, които са под тази цифра, но получавате големи колебания в трафика, тогава може да помислите за това. Например, да приемем, че сте на път да проведете огромна промоция за продажби и очаквате трафикът на вашия уебсайт да се увеличи 4 пъти по време на тази промоция, тогава ще искате хостинг среда, която може да се справи с това, без вашият сайт да бъде офлайн.

Въпреки това, ако получавате голям обем трафик и искате хост, който е гъвкав и прозрачен с ценообразуването си, като същевременно е много сигурен и високоефективен, тогава облачният хостинг може да бъде чудесен избор.