Как да организирате дома си логично и ефективно?

425 преглеждания

Организацията на дома е изключително важна, за да може цялото семейство да се възползва от всички вещи и лесно да намирате това, от което се нуждаете

Организацията на дома е изключително важна, за да може цялото семейство да се възползва от всички вещи и лесно да намирате това, от което се нуждаете. Но толкова ли е лесно да го направи и поддържате винаги? В днешната статия ще ви запознаем с ефективни методи за организиране на дома ви, с които ще си спестите време, усилия и нерви.

Как да организирате кухнята си и склада?

Една от най-големите бъркотии става именно в тези две помещения, защото цялото семейство ежедневно има достъп до тях. Затова е важно да намерите най-добрите начини, с които да направите перфектната организация.

Започнете от сортирането на кухненските принадлежности като тези, които са по-леки поставяйте по-нагоре, а тежките в долните шкафове. По този начин няма да се налага да се качвате на домакинска стълба, с която да достигате до тежките приспособления за готвене. Също така онези вещи, които ви трябват по-често да бъдат в средната част на кухнята, за да може с едно пресягане да достигате до ежедневните прибори и посуда.

Относно склада е добре да се насочите към високотехнологични стелажни системи, които да ви помогнат за организацията на склада или гаража. Мястото, на което ще държите по-тежки вещи и всичко, което оставяте в запас в дома ви. Високата технология ще ви помогне да се наслаждавате на лесен достъп до всяка вещ и всичко да си има своето място.

Всички спални помещения и бани

Организацията на спалните помещения не е по-лесна от всички останали, но все пак там всеки може да отговаря за собственото си място за спане. Винаги се опитвайте да поддържате гардеробите в идеално състояние, защото там наистина може да се разбърка всичко лесно. Следвайте едно основно правилно, което изначално ще ви помогне да сте по-организирани, колкото по-малко вещи имате, толкова по-малко бъркотия ще се създава.

След всеки сезон правете чистка на всичко ненужно и всичко, което вече не носите. Може да дарите онова, което не носите, а останалото да подарите или замените дрехи с приятелка. Същото правете и с вещите на децата си, защото често играчките и дрехите може да им омръзнат, а пък не са захабени, за да ги изхвърлите.

Баните се опитвайте да държите в минималистичен вид, като винаги дръжте няколко различни принадлежности, с които лесно да презареждате. Почиствайте веднъж седмично, за да може да поддържате добра хигиена, обръщайте внимание на огледалото и ваната, ако разполагате с такава.

Относно банята, която е за гости се опитвайте да поддържате някои вещи, които биха били нужни за престоя на ваш приятел, без да се налага той да си носи багаж. Не залагайте на декорации, около които да се събира прах, по този начин ще може да почиствате лесно, без никакви усилия.

Почистването и подреждането на дома е изключително важно, за да може всеки член от семейството, както и гостите да намират всичко необходимо. Започнете от общите помещения, които се използват по-често и се замърсяват най-лесно. След това може да преминете през складовите и гаражните места и накрая отделете време на спалните помещения и онези за гости.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук
 
 
 
 

Тагове