Как да подобрим ефективността при използването на офис консумативи?

741 преглеждания

Ако работите в офис и забелязвате, че разходите за канцеларски материали са високи и не спират да се покачват, може би е време да помислите колко ефективно ги използвате.

Има множество варианти, които да приложите за по-добра финансова ефективност. Те не само ще подобрят бюджета на фирмата, но и ще подействат положително върху екологията. Специалистите от OK Office споделят няколко съвета, с които значително може да повишите ефективността на офис консумативите и да намалите разхода за материали.

Избирайте по-икономични машини за вашия офис

Колкото по-икономични са принтерите, скенерите или мултифункционалните устройства, толкова по-ниско ще е финансовото отражение върху изразходеното електрозахранване, коментират от OK Office.

Разглеждайте каталозите на различните физически и онлайн магазини

Има множество варианти, особено в онлайн магазините, които предоставят консумативи на значително по-атрактивни и достъпни цени, споделят от OK Office. Може да се абонирате към сайта и да получавате имейли, съдържащи актуални оферти и промоции, както и да се възползвате от възможността за безплатна доставка при поръчки на по-големи стойности.

Следете промоциите

Има моменти, в които търговците предоставят големи промоционални оферти както за уреди, така и за офис консумативи. Възползвайте се от намаленията и си вземете по-голямо количество от необходимите материали, които да ви служат напред във времето.

Разпечатвайте двустранно, когато е възможно

Много често в процеса на работа се разпечатват документи, които не са официални и имат само информативна цел за кореспонденция между отделите и работниците, коментират от OK Office. При възможност се възползвайте от двустранното разпечатване, като по този начин ще спестите листове хартия и ще намалите разходната норма на месечна и годишна база.

Използвайте електронни документи при възможност

В днешния дигитален свят електронните устройства и начини за съхранение в папки, облачни пространства, имейли, флашки, предоставят възможност на потребителите на тези услуги да намалят разхода на канцеларски материали, напомнят от OK Office. Избягвайте да принтирате документи на хартиен носител, освен ако не е наистина необходимо. По този начин значително ще подобрите ефективността си.

Избирайте еко продукти за вашия офис

На пазара се предлагат много рециклирани продукти, които могат да се използват в процеса на работа, напомнят от OK Office. Освен това като консуматив може да използвате рециклирани тонер касети за принтер – това действа в плюс на вашия бюджет, но така допринасяте и за опазване на околната среда.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук