Как да разпознаем наркотиците и въздействието им върху хората бе темата на среща в Костинброд

2153 преглеждания

Как да разпознаем видовете наркотици и въздействието им върху хората бе темата на среща, проведена по инициатива на община Костинброд, Районно управление-Костинброд и Националния фокусен център по наркомании. В нея участваха полицаи от Костинброд и служителите на Общинския Инспекторат.

Участниците в срещата се запознаха с видовете наркотични вещества, както и с актуалната ситуация в страната по отношение на тяхната употреба и разпространение. 

В презентацията си г-н Момчил Василев-директор на Национален фокусен център за наркотици и наркомании  даде насоки как да бъдат разпознавани поведението и признаците на интоксикация, както и разграничаването на наркотичните вещества по тяхното въздействие.  Той разказа още и как се променя във времето употребата на различните видове наркотици сред населението.

На свой ред заместник-кметът на Костинброд г-н Любен Кънчев благодари за проведеното обучение и подчерта, че превенцията на  употребата на наркотични вещества е активен процес, а повишаването на информираността по проблема, както и създаването и подпомагането на индивидуални и групови практики, които да утвърждават здравословния начин на живот, са стъпки към неговото решаване.

EspressoNews