Как правилно да нанасяте балсама си за коса?

660 преглеждания

Правилната употреба ще ви помогне да имате по-гладка и по-красива коса

В забързаното ежедневие често забравяме, колко е важно да се грижим за косата си, както трябва. Балсамът е една от грижите, която не бива да се пропуска и е важно да знаете точно, как да го нанасяте. Правилната употреба ще ви помогне да имате по-гладка и по-красива коса, цъфтенето ще намалее и косата ще заблести.

Как да изберете правилния балсам?

За да сте сигурни, че предлагате на косата си точно това, от което има нужда е важно да намерите подходящия за вас балсам. На първо място е добре да се обърнете към натуралната козметика и балсам като този: http://inaessentials.com/products/naturalen-balsam-za-kosa-250ml. По този начин ще може да предоставите на косата си максимално чиста формула, която да я направи по-здрава.

Наличието на химия може да повлияе много лошо върху косъмчетата по цялата им дължина, затова винаги четете внимателно, какво се съдържа на опаковката. Когато изберете балсам, който няма вредни вещества ще забележите по-сияйна коса, по-подредена и видимо по-здрава. Цялото й състояние ще бъде видимо подобрено, по-еластична и по-бляскава ще бъде още след първата употреба.

Имайте предвид, че понякога когато сте използвали дълго време балсами с химия ще има време на адаптация на косата ви, но тя няма да е повече от 2 седмици. Затова си дайте време и скоро ще се радвате на перфектната коса.

Как да нанасяте правилно балсама си?

За да предоставите пълна грижа на косата си е важно да знаете, как да го нанасяте по възможно най-добрия начин. На първо място е важно преди това да сте нанесли шампоан, който да сте измили добре от скалпа и дължината на косата.

След това изстискайте косата от излишната вода и нанесете малко количество от балсама върху ръцете си. Когато е разнесен добре го поставайте по дължината на косата, а дори и на самия скалп, ако усещате нужда. Нека тези движения да бъдат леки и да не намачквате косата излишно. Сложете по цялата дължина от балсама и обърнете специално внимание на краищата на косата, които обикновено са най-изтощени. Когато изчакате известно време може да измиете косата си с хладка вода, това ще позволи на косъмчетата да се затворят по-лесно и да се премахнах някои цъфтежи.

Когато употребявате шампоан той ще отвори всеки косъм, за да го почисти. Затова е важно след това да нанесете старателно балсам, който да се погрижи за подхранването на косъмчетата и последващото им затваряне. Когато измиете косата от балсама отново е важно да не мачкате, особено докато е мокра. Тогава косата е екстремно чувствителна и може да й причините много вреди. Изберете лека памучна тениска или специална кърпа за коса и я оставете поне 10 минути да попие. След това може да я изсушите и стилизирате.

Не е тайна, че балсамът за коса е предпочитан метод от почти всички дами за изглаждане на косъмчетата и справяне със сухите краища. Много често, заради неправилна грижа косата страда, затова при следващото измиване се снабдете с натурален балсам. Когато сте готови да го пробвате прочетете стъпките ни за правилно нанасяне и грижа, и се радвайте на красива и здрава коса.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук
 
 
 
 

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук
 
 
 
 

Тагове