Лято в чаша: Освежаващи смутита и как да ги приготвите

1038 преглеждания

Лятото ни носи много слънце, добро настроение и любими плодове, за перфектни смутита

Лятото ни носи много слънце, добро настроение и едни от най-сочните плодове, от които се правят перфектни смутита. Използвайте любимите си плодове, малко прясно или мляко или кисело мляко и направете своето лятно смути.

Ето и нашите любими летни смутита:

Смути от плодове и овесени ядки

Смутитата са вкусни за бърза и лесна закуска. Нарежете някои от любимите сезонни плодове и добавете шепа овесени ядки към блендера. Налейте малко мляко по ваш избор и разбийте до гладкост. Изсипете смутито в чаша и се насладете на сладка закуска.

Смути от диня

За да направите смути от диня, всичко, което трябва да направите, е да разбиете в блендера парчета диня с мляко и натрошен лед. Можете също да замразите парчетата диня и да не използвате леда. Прясното мляко, можете да го замените с кисело и да добавите и кокосова вода. Смутито от диня е освежаващо през лятото и можете да го гарнирате с листенца мента.

Смути с манго и банан

Мангото е най-свежото и сочно през лятото. Вземете малко сладко манго от пазара и извадете семената. Нарежете го на парченца и ги пуснете в блендер. Добавете няколко парчета банан и залейте с бадемовото мляко. Няма да е необходимо да добавяте никакви изкуствени подсладители към това вкусно смути. Съхранявайте го в метална чаша и можете да се насладите на смутито, дори когато сте в движение.

Смути от праскова и зелен чай

Смутитата обикновено са много здравословни, но това е пълно с антиоксиданти и витамини. Добавете кубчета праскова и чаша зелен чай в блендера. Можете да налеете прясно или кисело мляко и да добавите малко мед и екстракт от ванилия за допълнителен вкус и ще имате вкусна напитка за горещ летен ден.

Смути с ананас

Ако обичате ананаси, тогава това смути е най-добрата напитка за вас. Рецептата е много проста. Всичко, което трябва да направите, е да смесите резенчета ананас с мляко и лед. Можете да добавите малко захар, мед или малко ананасов сироп, ако ананасът не е твърде сладък. За да направите смутито по-гъсто, можете да добавите още плодове като банани и манго.

Зелено смути с мед

Смутитата не трябва да съдържат само плодове. Към тях, можете да добавите малко зелени листни зеленчуци, като спанак, къдраво зеле, маруля и цвекло. Използвайте кисело мляко, за да стане смутито по-гъсто. Изсипете го в чаша и му се насладете след тренировка сутрин.

Тропическо смути

Обичате тропическите плодове – манго, папая, личи, драконов плод и др.? Смесвайки тези прекрасни плодове с малко мляко, ще направите вкусно смути. Можете да добавите малко натрошен лед. Съхранявайте смутито в метална чаша, така че да остане студено и да можете да го приемате по всяко време на деня.

Смути с шоколад и банан

Това смути има вкус на десерт! Ако обичате шоколад, тогава няма да можете да устоите на това. Начупете шоколадов блок на парчета, добавете банан и мляко в блендера. Резултатът е ароматна, свежа и лека напитка. Избягвайте да използвате банани, които са все още зелени или само леко узрели, тъй като те ще направят смутито доста нишестено.

Смути от мента с ванилия

Смутитата през лятото трябва да бъдат освежаващи, за да ви помогнат да победите жегата. А това смути е точно такова. Всичко, от което се нуждаете, е малко свежи листа от мента и есенция или екстракт от ванилия. Смесете листенцата мента с малко мляко и ванилия и ги изсипете в чаша. За да направите смутито по-засищащо, можете да добавите плодове, зелени листни зеленчуци и кисело мляко. Ако обичате вашите смутита да са сладки, можете да добавите и лъжица мед или сладка кокосова вода.

Смути от кисело мляко с горски плодове

Горски плодове като боровинки, къпини, ягоди и касис се предлагат през лятото. Когато ги смесите с кисело мляко, смутито ще има вкус почти като охладено парфе. Изсипете смутито в метална чаша, за да остане студено за няколко часа. Можете да носите тази чаша в офиса и да се насладите на вкусна напитка, докато работите. Ако харесвате плодово кисело мляко, тогава можете да използвате малко от него в това смути, за да направите вкуса му още по-плодов.

Превод и адаптация: EspressoNews, Снимки: freepik.com

Търсите "нещо вкусно"? Още интересни предложения вижте тук:

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук