Меркурий ще бъде ретрограден три пъти през 2021 година

870 преглеждания

Когато Меркурий е ретрограден се опитайте да търпеливи и разбиращи

През 2021 г. Меркурий ще бъде ретрограден три пъти: Първият период на ретроградно движение на Меркурий ще започне от 30 януари и ще продължи 21 февруари. Меркурий ще бъде ретрограден между 30 май и 28 юни, както и между 27 септември и 18 октомври.

Планетата Меркурий управлява комуникацията във всички форми - слушане, писане, четене, говорене и т.н., както и дейности, тясно свързани с комуникацията, като преговори и договори. Той също така регулира пътуванията, автомобилите, корабоплаването и пощата.

Когато Меркурий е ретрограден се опитайте да търпеливи и разбиращи. Отделете допълнително време за пътуване и избягвайте да подписвате нови договори, в които не сте сигурни.

Прегледайте бъдещите си проекти и планове, но изчакайте, докато Меркурий отново стане директен, за да вземете окончателни решения. Не можете да спрете живота си, но планирайте предварително, имайте резервни планове, бъдете подготвени и предпазители.

Някои обвиняват Меркурий ретрограден за целия хаос, който се случва в живота им. Това обаче е подходящ момент да се отпуснете и да прегледате в какво влагате енергията си.

Например, ако семейството е важно за вас, влагате ли достатъчно енергия  или изцяло сте се съсредоточили в други области като кариерата или хобито си? Загубата на баланс между различните части от живота ви може да причини страдание на всички тях, така че осъзнаването на връзките помежду им - особено по време на ретрограден Меркурий - може да ви помогне да поддържате или поне по-добре да разберете как работи този баланс.

Отделете малко време за размисъл. Ретроградният Меркурий може да бъде отлично време да направите крачка назад и да анализирате отново кой сте и какво правите, но се въздържайте да правите каквито и да било драстични промени, докато ретроградният период не приключи.

Какво означава ретроградна планета?

Още в древността хората са забелязали, че планетите забавят своя път сред звездното небе, като че ли спират за момент, след това тръгват назад, обратно на естественото си движение през знаците на зодиака. След това идва момент, когато планетата отново забавя своя ход, спира за миг, след което отново тръгва директно. Когато една планета се движи назад, обратно на естественото си движение през зодиака, тя се нарича ретроградна. Разбира се, тези промени в движението на планетите са видими само от позицията на земния наблюдател, защото реално планетите се движат по своите орбити около Слънцето само в една посока.

Снимка: pixabay.com