На връх 3-ти март бе открит ремонтираният паметник в село Шума

2198 преглеждания

Тази година 3-ти март беше специален за село Шума, община Годеч. С почетна церемония, кметът на общината, Радослав Асенов откри ремонтираният паметник на загиналите в трите войни за национално освобождение и обединение. След това епископ Кирил освети монумента. Последваха речите на г-н Асенов и г-жа Йорданка Андреева (кмет на с. Шума).

„Тук са изписани имената на дедите и предците ни! Нека да го пазим! Нека да помним тяхното дело!“ - обърна се Радослав Асенов към жителите на село Шума.

„Нека заедно продължим напред, съхранявайки великите дела на предците ни, за които ще ни напомня реновираният паметник.“ - каза г-жа Андреева.

    След това всички станаха на колене, за да отдадат почит на вече официално открития паметник. Програмата продължи с рецитирането на стихотворението „Кочо“ на Иван Вазов, от учениците от 8-ми клас в СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ и завърши с изпълнението на хорото „Пазарджишка копаница“, от ТС „Лудо-младо“.

 

Материалът е изготвен от Габриел Георгиев, ученик в 8 клас, СУ "Проф. д-р Асен Златаров" гр. Годеч за ученическия проект на Еспресо Медия "Работилница за репортери 2017 – Разкажи за твоята България".

Снимков материал: Годечки вестник „Актуален глас“

Тагове