Николай Борисов е новият заместник областен управител на Софийска област

2764 преглеждания

Правителството промени Устройствения правилник на Областната администрация

Софийска област има нов заместник областен управител. Неговото име е Николай Борисов. Роден е на 1 юли 1986 година, а до назначаването му на поста е бил член на Общински съвет-Костинброд.

Борисов има професионален опит като преподавател по „История и цивилизация“ и „География и икономика“ и уредник на музейната училищна сбирка в Първо ОУ „Васил Левски“ гр. Костинброд. Работил е и в Главна дирекция „Инспекторат за опазване на културното наследство“ към Министерство на културата.  

Има две награди „Учител на годината“, награда от Македонския научен институт за съхранение и опазване на българщината. Автор е на исторически проучвания и публикации, участвал е в национални и международни исторически конференции.

Образованието и квалификацията си придобива в СУ „Св. Климент Охридски“  и УниБИТ.

Николай Борисов е назначен за заместник областен управител с решения на Министерския съвет от миналата седмица, с което е променен устройственият правилник на администрациите на Софийска област и област Стара Загора. Промяната цели подобряване на координацията в дейността на областните администрации, необходимостта от активна работа с представители на бизнеса за реализиране на политики на местно равнище, с възлагане на специфични дейности, свързани със стопанисване и управление на язовири и охрана на обекти.

EspressoNews