Новата седмица започва с валежи и застудяване

758 преглеждания

Над планините ще вали сняг

Новата седмица започва със значителна облачност. В повечето райони на страната ще има слаби превалявания от дъжд, който в Югоизточна България ще са временно силни. По високите полета на западната половина дъждът ще се примесва със сняг.

Ще духа умерен до силен северен вятър, с който ще се понижат и дневните температури. Максималните ще са между 1 и 3 градуса в Предбалкана и между 5 и 8 градуса в югоизточните части.

Слънчево затъмнение и падащи звезди през декември

Над планините времето ще бъде облачно с валежи от сняг, които ще са по-значителни в Родопите и източните райони. На много места ще има мъгли. Вятърът ще е умерен до силен от изток-североизток. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 2-3 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около -2 градуса.

Облачно ще бъде времето по Черноморието. Очакват се валежи от дъжд, които ще бъдат значителни по южното крайбрежие. Вятърът ще е умерен до силен от север-североизток, а максималните температури ще са между 6 и 9 градуса. Вълнението на морето ще е между 3 и 4 бала, а температурата на морската вода ще е 11-12 градуса.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук
 
 
 
 

Източник: snioptik.bg, Снимки: pixabay.com