Общински съвет-Своге ще заседава на 30 октомври

751 преглеждания

Дневният ред включва 27 точки

Редовното заседание ще проведе Общински съвет-Своге на 30.10.2020 г. /петък/. То е насрочено с начален час 09:30 ч., в Конферентната зала на ПГ „Велизар Пеев“. Ето и Дневен ред:

1. Предложение относно допълване Годишната програма за управление и разпореждане с имоти - общинска собственост за 2020 г., като в раздел I „Продажби" се включи имот - частна общинска собственост, с площ от 240 кв. м., представляващ част от уширение при кръстовище с о.т. 42, североизточно от УПИ VI-49 в квартал 10 по подробния устройствен план на село Зимевица. ВНОСИТЕЛ: ЕМИЛ ИВАНОВ - Кмет на Община Своге.

2. Предложение относно допълване Годишната програма за управление и разпореждане с имоти - общинска собственост за 2020 г., като в раздел I „Продажби" се включи имот - частна общинска собственост, представляващ придадено по регулация място с площ от 8 кв. м., попадащо в УПИ ХI-66, квартал 30 по подробния устройствен план на гр. Своге. ВНОСИТЕЛ: ЕМИЛ ИВАНОВ - Кмет на Община Своге.

3. Предложение относно допълване Годишната програма за управление и разпореждане с имоти - общинска собственост за 2020 г., като в раздел I „Продажби" се включи имот - частна общинска собственост, представляващ самостоятелен обект със застроена площ от 43 кв. м., находящ се на първи етаж в двуетажна масивна сграда (бивш битов комбинат), попадаща в УПИ II - „За комплексно битово обслужване, поща и здравен дом“, квартал 30 по подробния устройствен план на село Церово. ВНОСИТЕЛ: ЕМИЛ ИВАНОВ - Кмет на Община Своге.

4. Предложение относно допълване Годишната програма за управление и разпореждане с имоти - общинска собственост за 2020 г., като в раздел I „Продажби“ се включи имот - частна общинска собственост, представляващ поземлен имот с идентификатор 78491.52.417 с площ от 2000 кв.м.  по кадастралната карта на с. Церово. ВНОСИТЕЛ: инж. ЕМИЛ ИВАНОВ - Кмет на Община Своге

5. Предложение относно допълване Годишната програма за управление и разпореждане е имоти - общинска собственост за 2020 г., като в раздел I „Продажби“ се включи имот - частна общинска собственост, представляващ поземлен имот с идентификатор 72655.52.544 с площ от 2000 кв.м. по кадастралната карта на с. Томпсън. ВНОСИТЕЛ: ЕМИЛ ИВАНОВ - Кмет на Община Своге.

6. Предложение относно провеждане на публичен търг с тайно наддаване за продажба на движима вещ - общинска собственост, представляваща лек автомобил ФОРД МОНДЕО, рег. № СО8000АР, идентификационен №WF0GBBD8D06372DXX, двигател №8D06372. ВНОСИТЕЛ: инж. Валентин Михайлов - за Кмет на Община Своге.

7. Предложение относно провеждане на публичен търг с тайно наддаване за продажба на недвижим имот - частна общинска собственост, представляващ УПИ XII - „За обществено обслужване“ с площ от 900 кв.м. в квартал 19 по подробния устройствен план на с. Искрец, застроен с двуетажна масивна сграда със ЗП 620 кв.м. и РЗП 1021 кв.м., завършена до покрив в груб строеж. ВНОСИТЕЛ: ЕМИЛ ИВАНОВ - Кмет на Община Своге.

8. Предложение относно продажба на недвижим имот - частна общинска собственост, представляващ придадено по регулация място с площ от 440 кв.м., попадащо в УПИ V-54, квартал 12 по подробния устройствен план на махала „Букет и Коньовци“, село Искрец. ВНОСИТЕЛ: ЕМИЛ ИВАНОВ - Кмет на Община Своге.

9. Предложение относно изменение в кадастралната карта на село Миланово, изразяващо се в разделяне на поземлен имот с идентификатор 48129.15.6 на два поземлени имот. ВНОСИТЕЛ: ЕМИЛ ИВАНОВ - Кмет на Община Своге.

10. Предложение относно отпускане на допълнителни средства за обезпечаване на мъжки баскетболен отбор. ВНОСИТЕЛ: общински съветници от ППГ „ГЕРБ/СДС/

11. Предложение относно промяна в структурата на общинска администрация. ВНОСИТЕЛ: ЕМИЛ ИВАНОВ - Кмет на Община Своге.

12. Предложение относно утвърждаване на допълнителен списък на новопостъпили служители, които имат право на транспортни разходи през 2020 година. ВНОСИТЕЛ: ЕМИЛ ИВАНОВ - Кмет на Община Своге.

13. Предложение относно приемане вътрешните компенсирани промени на капиталовите разходи по отделни източници на финансиране за строителство и основен ремонт (вкл. за изграждане и основен ремонт на местни общински пътища), за придобиване на материални и нематериални активи, придобиване на земя и за проучвателни и проектни работи през 2020 г. на Община Своге. ВНОСИТЕЛ: ЕМИЛ ИВАНОВ -Кмет на Община Своге.

14. Предложение относно промяна в общия размер на бюджета към 31.10.2020 г., от преизпълнение на собствени приходи и разместване на бюджетни кредити по параграфи, дейности и функции. ВНОСИТЕЛ: ЕМИЛ ИВАНОВ - Кмет на Община Своге.

15. Предложение относно осигуряване на собствено финансиране за изготвяне на проект на общ устройствен план на Община Своге и екологична оценка към него, съгласно сключено Споразумение № РД 02-30-35/28.09.2020 г. с Министерство на регионалното развитие и благоустройство. ВНОСИТЕЛ: ЕМИЛ ИВАНОВ - Кмет на Община Своге.

16. Предложение относно приемане на Одитен доклад на Сметна палата за резултатите от извършен финансов одит на консолидирания годишен финансов отчет на Община Своге за 2019 година. ВНОСИТЕЛ: ЕМИЛ ИВАНОВ - Кмет на Община Своге.

17. Предложение относно отпускане на еднократна финансова помощ на нуждаещи се лица и семейства по реда на Наредба за реда и начина за отпускане на еднократна финансова помощ, приета с решение № 121, Протокол № 29 от заседание на ОбС - Своге, проведено на 26.04.2013 г. ВНОСИТЕЛ: ЕМИЛ ИВАНОВ - Кмет на Община Своге.

18. Предложение относно даване на съгласие Община Своге да кандидатства с проектно предложение по открита покана № 3 „Климат“ по резултат № 4 „Повишен способност на местните общности да намаляват емисиите и да се адаптират към променящия се климат“ по Програма „Опазване на околната среда и климатични промени“, финансирана от финансовия механизъм на  европейското икономично пространство 2014-2020 г. в партньорство с общините Созопол, Сливница и партньор от Кралство Норвегия. ВНОСИТЕЛ: ЕМИЛ ИВАНОВ - Кмет на Община Своге.

19. Предложение относно даване съгласието си Дирекция на Природен парк „Врачански Балкан“, да извърши мероприятия по почистване на еутрофни езера, изграждане на системи за пълнене на корита за водопой, ограждане и поставяне на предупредителни табла и табели в следният воден обект собственост на община Своге: поземлен имот № 48129.12.56 с площ от 1,255 дка, земл. на с. Миланово, НТП - Блато, Вид собственост - Общинска публична, община Своге. ВНОСИТЕЛ: ЕМИЛ ИВАНОВ - Кмет на Община Своге

20. Предложение относно даване на съгласие за ползване на част от натрупаните средства от отчисленията за обезвреждане на отпадъци по чл. 20 от Наредба № 7 от 19.12.2013 г. за реда и начина за изчисляване и определяне размера на обезпеченията и отчисленията, изисквани при депониране на отпадъци, за покриване на разходи за придобиване на дълготрайни материални активи за нуждите на Община Своге. ВНОСИТЕЛ: ЕМИЛ ИВАНОВ - Кмет на Община Своге.

21. Предложение относно даване разрешение по чл.124а, ал.1 ЗУТ за изработване на проект за ПУП-ПЗ за ПИ с идентификатор 32843.3.22, с трайно предназначение на територията: земеделска, с начин на трайно ползване: пасище в местн. „Пеща“ по Кадастралната карта за неурбанизираната територия на землището село Искрец, община Своге, Софийска област с площ от 2 822 кв.м, съгласно Скица на поземлен имот № 15-462664/06.07,20181. на СГКК-Соф. област, с цел промяна предназначението на земеделската земя за неземеделски нужди - за изграждане на пълносистемно рибовъдно стопанство с основно предназначение на лиши лен комплекс за производство и инкубация на оплоден хайвер. ВНОСИТЕЛ: инж. Валентин Михайлов - за Кмет на Община Своге.

22. Предложение относно съгласуване на предложение за изработване на проект за изменение на действащия Подробен устройствен план (ПУП) на село Искрец, община Своге, Софийска област, квартал 43 - проект за изменение на Плана за регулация (ПР) за разделяне на УПИ-За ветеринарна лечебница на три нови УПИ: УПИ ХХII-За производствена, търговска и складова дейност, УПИ ХХIII-За производствена, търговска и складова дейност и УПИ ХХIV-За производствена, търговска, складова дейност и жилищно строителство в квартал 43 на село Искрец, община Своге, област Софийска. ВНОСИТЕЛ: инж. Валентин Михайлов - за Кмет на Община Своге.

23. Предложение относно съгласуване на искане за изменение на действащ ПУП - ИПР на мах. „Селището“, с. Заселе, Община Своге за ИПР и ИПЗ за обособяване на нов УПИ XX общ в югозападната част на озеленителен терен в кв. 36. ВНОСИТЕЛ: инж. Валентин Михайлов - за Кмет на Община Своге.

24. Предложение относно съгласуване на искане за изменение на действащ ПУП - ИПР на мах.  „Селището“, с. Заселе, Община Своге за изместване уличнорегулационната линия на УИИ П-170, кв.19 с присъединяване към него на собствен имот, попадаща в проектното трасе на улица с о.т. 89-90-33-32-31-30 между кв.18 и кв.19 - в уширението й при о.т. 30-31-32-33. ВНОСИТЕЛ: инж. Валентин Михайлов - за Кмет на Община Своге.

25. Предложение относно одобряване по чл.21, ал.7 ЗОС на влязъл в сила ПУП, предвиждащ изграждането на обект - публична общинска собственост за откриване принудително отчуждаване на имоти за улица о.т. 80-56-82-83-84-85 и за задънени улици (тупик) с о.т. 80-81 и 83-83а-83б в кв.12 по Подробния устройствен план (ПУП) - ПР (План за регулация) на спирка Желен, гр. Своге, Община гр. Своге, Софийска област. ВНОСИТЕЛ: инж. Валентин Михайлов - за Кмет на Община Своге.

26. Предложение относно одобряване по чл.21, ал.7 ЗОС на влязъл в сила ПУП, предвиждащ изграждането на обект - публична общинска собственост за откриване принудително отчуждаване на имоти за улица о.т. 24-25-16 между кв.З и кв.4 по Подробния устройствен план(ПУП) - ПР(План за регулация) на с. Зимевица, Община гр. Своге, Софийска област. ВНОСИТЕЛ: инж. Валентин Михайлов - за Кмет на Община Своге.

27. Питания.

Източник: Община Своге