Пет разхлаждащи безалкохолни коктейла

7000 преглеждания

Открийте своя любим коктейл и го пригответе днес!

Искате да се насладите на лятното време с освежаващи и вкусни безалкохолни напитки? Представяме ви пет вълнуващи рецепти за разхлаждащи летни безалкохолни коктейли, които ще ви помогнат да се избавите от горещините и да се насладите на вкусни комбинации от свежи плодове и ароматни съставки:

Ментова лимонада:

сок от 2-3 пресни лимона

1 връзка свежа мента

4 с. л. захар

газирана вода

лед

Сложете листата от ментата и захарта в чаша, след което добавете лимоновия сок и разбъркайте добре. Добавете лед и налейте газираната вода. Разбъркайте отново и сервирайте с парче лимон.

Кокосово-ананасово смути:

1 зрял банан

1 чаша нарязан ананас

½ чаша кокосово мляко

½ чаша обикновено мляко

лед

Поставете банана, ананаса, кокосовото мляко и обикновеното мляко в блендер и смесете до получаване на гладка текстура. Добавете лед и продължете да блендирате до раздробяване на леда. Изсипете в чаша и украсете с парченца ананас.

Шейк с ягоди и боровинки:

1 чаша ягоди

½ чаша боровинки

1 чаша прясно мляко

2 с. л. захар

лед

Сложете ягодите, боровинките, млякото и захарта в блендер и смесете добре. Добавете лед и продължете да блендирате, докато получите гладка смес. Сервирайте в чаши и украсете с пресни ягоди или боровинки.

Малиново-лимонов спарклинг:

1 чаша пресни малини

сок от 2 лимона

2 с. л. захар

газирана вода

лед

Измийте и изчистете малините. Оставете няколко за украса. Поставете малините, лимоновия сок и захарта в шейкър и разбийте добре. Сипете сместа в чаши с лед. Добавете газирана вода, за да запълните чашата. Разбъркайте деликатно с лъжица. Гарнирайте с целите малини.

Смути с праскови и банан:

2 праскови (обелени и нарязани на парчета)

1 зрял банан (нарязана на филийки)

½ чаша прясно изцеден портокалов сок

½ чаша прясно изцеден ябълков сок

½ чаша гъсто кисело мляко (или алтернативно растително мляко)

1 с. л. мед или захар (по желание)

лед

Сложете всички съставки в блендер. Блендирайте на висока скорост, докато сместа стане гладка и кремообразна. Ако желаете, добавете мед или захар, за да подсилите сладостта. Добавете няколко кубчета лед и продължете да блендирате за още няколко секунди, за да охладите смутито. Изсипете в чаши и гарнирайте с парченца праскова или банан.

Снимка: pexels.com

Търсите „Нещо вкусно“? Още интересни предложения вижте тук:

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук