Пълноценна тренировка по метода Табата (видео)

1235 преглеждания

За всеки, който иска да спортува и да бъде в добра физическа форма

Алекс Джамалова представя една пълноценна тренировка по метода Табата.

Тренировката включва различни упражнения, обхващащи всички мускулни групи, със собствено тегло, гирички (който няма, може да използва подръчни материали, като бутилки за вода), ластик ( по желание).

Какво ни дава една тренировка по метода Табата:

- Горене на излишните мазнини;

- Оформяне на мускулатурата;

- Повишена мобилност на ставите;

- По-еластични мускули;

- Повишаване на аеробния и анаеробния капацитет;

- Повишена на взривна сила;

- Повишена на издръжливост.

Тренировката е предназначена за всеки, който иска да спортува и да бъде в добра физическа форма. Въпреки високата интензивност на една такава тренировка, всеки желаещ, дори и да не е практикувал може да се присъедини, тъй като сами по себе си упражненията са прости и лесни за изпълнение, а ритъма и повторяемостта може да бъде регулирана в зависимост от физическата подготовка на всеки един присъединил се

Във видеото са заснети осем сета с упражнения. Всеки сет се състои от осем вида упражнения с интервал 20 сек. (активност) и 10 сек. (почивка). След всеки четири минутен сет се прави 20 секунди почивка и се продължава със следващия.

Приятна тренировка и да не забравяйте загрявката преди това!

Алекс Джамалова е любител на всякакъв тип динамични спортни активности и привърженик на здравословния начин на живот. 

„Състезателният си дух, суета и мотивация за добро здраве, физика, грация, красота и самоувереност неспирно ме подтикват да черпя с пълни шепи от спорта. В тази насока преди година реших да изкарам курс по метода TABATA и HIIT, за да усъвършенствам в детайли своята страст към динамичните тренировки. Преди няколко години, не дълго след бременността и възвръщането на фит формата си, започнах да получавам запитвания от различни хора в социалните мрежи, интересуващи се от начинът ми на живот, от това дали спазвам хранителни режими, кога и как тренирам… Е, дойде момента да споделяме и експериментираме заедно.“.

Можете да тренирате заедно с Алекс и да следвате съветите й за поддържане на добра спортна форма, здравословно хранене и др., като посетите alexdjamalova.com

Източник, снимка и видео: alexdjamalova.com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук