Стартира инициативата „Българче на Бов' 2020“

718 преглеждания

Крайният срок за изпращане на снимки е 8 декември

Стартира тазгодишното издание на „Българче на Бов“. Ежегодният конкурс, чиято цел е да съхрани традициите и културата на Бов се организира от Народно читалище „Светлина-1896“ и кметство Гара Бов. Всеки, който желае да се включи в инициативата, може да го направи като изпрати една снимка на своето дете с автентично облекло или предмети от миналото на Бов. Снимките трябва да бъдат придружени с кратко описание на предмета и това, за което служи, както и с името и възрастта на детето, заснето на тях.

Желаещите да се включат в конкурса могат да изпращат снимките на електронен адрес: svetlina.bov@abv.bg, до 8 декември, 2020 г. като повече информация за развитието на конкурса можете да намерите на фейсбук страницата Бов - две селища с една история и едно име.

Инициативата ще протече на два етапа:

- Снимките ще се публикуват на Фейсбук страницата на Бов, като всяко харесване се счита за глас.

- Окончателният избор на „Българче на Бов' 2020“ ще се направи на Коледа, като към гласовете от социалната мрежа, ще се прибавят и тези на публиката.

Детето, събрало най-много гласове ще получи приза „Българче на Бов“ за 2020, парична награда и ще стане лице на „Празници на Бов' 2021“.

Източник и снимка: Бов - две селища с една история и едно име

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук