Участници в „Работилнца за репортери 2019 - Пътят към дома“ ще посетят NOVA, bTV и Дарик радио

1627 преглеждания

Талантите ще се запознаят с работата на професионалните журналисти

Участници в четвъртото издание на „Работилнца за репортери 2019 - Пътят към дома“ ще посетят националните медии за да се запознаят отблизо с журналистическата работа и създаването на новинарски продукт. Учениците ще имат възможност да гостуват в нюзрума на Нова телевизия и bTV, които вече традиционно подкрепят изявата на техния талант в ученическия конкурс-обучение.

Наред с това, те ще могат да попият и от атмосферата на националното Дарик радио, което също ще предостави възможност на най-добрите от тях да посетят радиото и да научат как се създава 24 часова радио програма.

Кои млади таланти ще посетят националните медии, ще стане ясно по време на церемонията по награждаването на призьорите в надпреварата, която ще се състои във Враца, на 18 май, събота от 13:00 ч. в Градска концертна зала. Домакинството в красивия град в Северозападна България бе спечелено от Теодора Александрова и Ани Павлова, които са победителки в предходното издание на конкурса, „Работилница за репортери 2018 - Родова памет“. Те ще бъдат и водещи на церемонията.

Учениците се борят за титлата „Репортер на EspressoNews”, като победителят ще получи и пътуване в Брюксел, осигурено от патрона на „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“ - Ева Майдел. Ще станат ясни тези, които ще получат журналистически стажове в националните медии, партньори на конкурса, носителите на званието „Посланик на община“, тези, които ще бъдат поканени на събеседване в катедра „Медии и обществени комуникации“ на УНСС, за да продължат своето образование в избрана комуникационна специалност там, както и носителите на специалните награди, предоставени от компаниите и институциите, партньори на проекта. 

„Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на:

RollplastAQ MagnitАвтошкола ВасилевиУНСС360 Creative BulgariaVolontimeSamsoniteBHTC МЕТРОПГ "Велиза Пеев"Автомотор корпорация АДМания ПринтКока-Кола Хеленик България

Медийни партньори на конкурса са: 

NOVAБНТBulgaria ON AIRсп. Мениджърnoviteroditeli.bgobekti.bgTeen Station

Партньор и домакин на церемонията по награждаване на призьорите в „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“: Община Враца

EspressoNews