Шареният ден в учебния календар

2500 преглеждания

Годечката гимназия се включи в отбелязването на Международния ден в подкрепа на хората със Синдром на Даун

Денят на шарените чорапи! Или по-дългото определение за Международния ден в подкрепа на хората със Синдром на Даун.

СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ традиционно се включи в отбелязването, като този път негови възпитаници поеха инициативата в свои ръце. В последния учебен час деветокласници запознаха своите съученици в гимназията с целта и посланието на този ден и защо неговото маркиране в учебния календар е значимо за всички ни.

„Усмивката е най-малкото добро, което можем да направим. След това всичко е лесно. Важно е да показваме подкрепа всеки ден, за да бъде светът по-шарен и усмихнат!“,
коментира Борислава Борисова от организационната група.

По-малките ученици също допринесоха за отбелязването с оцветени тематични изображения - част от декорацията в двете бази на училището.

Тази година в училището се проведе конкурс по рисуване под наслов "Животът е шарен", където учениците имаха възможност да покажат своя талант и креативност. Тричленно жури в гимназията имаше задачата да определи имената на победителите. Тримата най-добре представили се са:

- Денис Велков - 1 до 4 клас

- Елиза Аспарухова - 5 до 7 клас

- Оля Огнянова - 8 до 12 клас

Отличени бяха и третокласници, които изготвиха табла и колажи в духа на международния ден.

Учениците от годечката гимназия също закупиха учебни материали и шарени чорапи, с което подкрепиха фондация „Живот със Синдром на Даун“. Всичките средства, събрани от продажбата, ще бъдат вложени във финансиране бъдещите инициативи в подкрепа и полза на деца със Синдром на Даун от цяла България.

Симеон Александров

Снимки: Ирена Евстатиева