Благотворителна инициатива „Бъдители“ ще гостува на УНСС

1352 преглеждания

Биляна Панталеева, Явор Панталеев и Стоян Стоянов с вдъхновяващи лекции пред студентите

Лектори от благотворителна инициатива „Бъдители“ ще гостуват на Университет за национално и световно стопанство (УНСС), катедра „Икономика на транспорта и енергетиката“ по покана на доц. д-р Борислав Арнаудов. Събитието ще се проведе на 14-ти декември (четвъртък) от 10:30 часа в зала П034 на университета. На тема „Спедиция, логистика и висока ефективност“ пред студентите ще говорят Биляна Панталеева – бизнес обучител и основател на „Бъдители“, Явор Панталеев – търговски директор на компания за спедиция, транспорт и логистика, и Стоян Стоянов – собственик на компания за спедициия, транспорт и логистика.

Според лекторите в благотворителна инициатива „Бъдители“ личният пример в дома, училището, университета и обществото като цяло, е най-важен за младите хора. Именно той води до продуктивни действия и поемане на отговорност, чрез които се изграждат мотивирани и можещи личности. Инициативата е създадена преди две години, а доказателство за това колко ценен е личният пример е силния интерес към събитията. За този период от време „Бъдители“ са гостували на над 30 училища и университети, където са се срещнали с около 3000 млади хора.

Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) е призван да формира високообразовани личности, които да водят обществото към един по-съвършен и хуманен свят. Той предоставя на своите студенти знания и умения, така че те творчески да решават проблемите на настоящето и бъдещето, развивайки се през целия период на обучение. Именно за това УНСС избра лекторите от благотворителна инициатива „Бъдители“, които ще дадат на студентите ценни съвети от реалната бизнес практика, което ще даде висока добавена стойност на учебния процес.

Повече информация можете да откриете на сайта на „Бъдители“: www.buditeli.bg и на Фейсбук страницата на инициативата: https://www.facebook.com/buditelite.bg

ПОВЕЧЕ ЗА ЛЕКТОРИТЕ:

Биляна Панталеева

Биляна Панталеева е бизнес обучител, управител на “Ойро Ивент” и създател на благотворителна инициатива “Бъдители”. Тя разработва и провежда обучения по Soft Skills (личностни умения), търговски умения, успешни взаимоотношения с клиенти, провеждане на преговори и договаряне, които са изцяло съобразени с потребностите на фирмите. Биляна е гост-лектор в университети като УНСС, ВУЗФ и други. Работи и съвместно с организации по проекти, насочени към образованието, предприемачеството, професионалното ориентиране и развитието на млади таланти, както и стартиране на бизнес идеи (Start-Up).

Биляна завършва бакалавърска програма по специалността “Икономика на търговията”, след което изучава магистратура “Управление и развитие на човешките ресурси”. Паралелно посещава колеж по интегрално образование “Философия на успеха – управление на познанието”. Тя е сертифициран обучител по професионално обучение на възрастни в ЦПО. Панталеева има дългогодишен професионален опит, включително и на ръководни позиции в областта на човешките ресурси, обученията, продажбите, маркетинга, логистиката, спедицията, митническото обслужване и товарния транспорт.

Твърди, че зад всяка успяла организация стоят активни търговски умения, ефективно управление на връзките и комуникациите с клиенти, както и създаването на партньорски отношения от типа “Печеля – Печелиш”. Биляна има авторски статии и интервюта в бизнес списания. През последните години активно подпомага образователния процес и е сред най-полезните и мотивиращи лектори, които студенти и ученици оценяват.

Като бизнес дама е убедена, че образованието има нужда от синхронен процес с работещия бизнес – “За да станат децата удовлетворени личности с квалификация и професия е необходимо да им се подаде ръка с реални примери, мотивация, личен успех, умения за мислене и подкрепа. Младите личности имат нужда от Бъдители – хора, които обожават работата си и действат не защото трябва, а защото са избрали да желаят – това са тези, които те вдъхновяват с позитивната страна на реалността и зареждат околните”.

Омъжена, с три деца в свободното си време Биляна обича да е с тях, да спортува, да чете книги, да пътува, да твори кулинарни вкусотии и през последните години има засилен интерес в областта на фотографията.

 

Явор Панталеев

Явор Панталеев е прокурист на ОЙРОШПЕД – първото частно дружество в България за спедиция и логистика, създадено през 1990 г. Средното си образование завършва в Национална финансово-стопанска гимназия в София с профил машинна обработка на информацията, след което получава бакалавърска степен по специалността спедиция, транспорт и логистика в Дуалното висше училище Баден-Вюртемберг в Lцrrach (Германия).

По време на висшето си образование работи и стажува в голяма спедиторска компания в Швейцария. Завършва магистратура с профил мениджмънт за организационно съвършенство в Училище по мениджмънт към НБУ. Явор е член на управителния съвет на Национално сдружение на българските спедитори (НСБС).

Счита, че основен фактор за успех е умението за анализ и управление на информацията и процесите. Изповядва максимата, че един екип се мотивира с доверие, насърчаване, обучение и личен пример.

Вярва, че за да е успешен един човек, трябва постоянно да се обучава, да придобива знания и умения, за да създава опит и преживявания. Освен към спедицията и логистиката Явор има силен интерес в областите информационни технологии и право.

Женен с три дъщери, извън работата обича да пътува със семейството си и да практикува екстремни спортове.

 

Стоян Стоянов

Стоян Панталеев Стоянов е основател на Ойрошпед АД – първото дружество в страната за спедиция и логистика след промяната.Той е и председател на съвета на директорите и изпълнителен директор на Ойрошпед Груп. Роден е в Реселец, до Червен бряг, Плевенска област. Завършил е икономика на труда и икономика на транспорта в УНСС.

Кариерата си започва в държавната спедиторска организация, направление Международни железопътнип превози. След 5 години е назначен в дъщерната й фирма Комет в Германия. След 3 години е изпратен във Виена, където изгражда филиал на държавното предприятие. През 1989г. се завръща в България и е назначен за зам.-директор на държавния спедитор. През следващата година напуска и създава Ойрошпед.

Стоян Панталеев Стоянов е един от основателите на Съюза на спедиторите в България и два пъти е номиниран за мениджър на годината. През 2016 година навърши 60 години, през която година дружеството отбеляза и 26 години от основаването си.

Стоянов и Ойрошпед не са се обогатили от приватизацията и не са участвали в обществени поръчки. Стоян Панталеев Стоянов живее скромно – не разполага с “дебели” коли или “дебели” порти и изповядва правилото, че трябва да се инвестира добронамерено и с доверие в хората, да се развиват инфраструктурата на фирмата и транспортните направления. В резултат на това Ойрошпед е представена в седем основни хъба в страната с обща застроена складова и офисна квадратура над 52000 кв.м. В допълнение Ойрошпед работи с мрежа в Европа и света с над 500 партньори кореспонденти, а клиентите наброяват над 20000.

Изградената от Стоянов, а от 2002 развивана от баща и син Ойрошпед днес разполага с над 200 високо квалифицирани сътрудници, които са в състояние по суша, вода и по въздуха да доставят в страната и света леки, тежки и пратки от всякакво естество. Именно това превръща фирмата в една от водещите в областта на спедицията и логистиката, изцяло в услуга на хиляди клиенти в страната и чужбина.

 

Инициатива „Бъдители“ обединява екип от професионалисти в различни области, които случват целите си, като в ежедневието действат с желание и постоянство. Те са личности, които работят със сърце това, което искат, давайки висока добавена стойност на обществото. Един от най-силните мотивационни похвати за действие е реалният пример на желаната професия, на желания живот, на желаното поведение.

Инициативата „Бъдители“ е без такса за участие, необходимо е само да ги поканите и да осигурите зала, където всички Ваши студенти, ученици и всеки, който желае да присъства може да чуе Бъдителите.

EspressoNews е медиен партньор на изданието "Бъдители" през учебната 2017/2018 г. и ще отразява събитията от инициативата и ще съдейства на организаторите, Бъдителите да се срещнат с ученици от училищата в региона на запад от София.

EspressoNews