И в Свидня вече има нова спортна площадка

2190 преглеждания

На новия терен бе изигран и първият футболен мач

Спортните  площадки в община Своге се увеличиха с още една. На 19 юли бе открита и тази в село Свидня. Церемонията по откриването започна с водосвет, отслужен от отец Лъчезар Петков, а лентата на новата придобивка прерязаха заместник-кметът на Своге инж. Валентин Михайлов и кметът на Свидня Емил Василев.

Инж. Михайлов поздрави всички присъстващи и предаде символично  ключа от новата площадка на кмета на село Свидня, но препоръча тя да не бъде заключвана, за да има възможност децата да спортуват по всяко време и изрази надежда до няколко години да се възстанови и футболният клуб в Свидня. От своя страна г-н Василев благодари на ръководството на Община Своге и на фирмата-изпълнител като подчерта, че спортната площадка е дългоочаквана и изключително необходима за децата и жителите на Свидня.

В рамките на официалното откриване, на новия терен, бе изигран и първият футболен мач между два детски отбора.

Това е поредната площадка, която се открива на територията на общината. Такива са изградени в селата Владо Тричков, Реброво, Томпсън, Церово, Лакатник, Миланово, както и в град Своге.

Изграждането на удобни, модерни и съобразени с всички изисквания за безопасност на Европейския съюз места за спорт, е част от Мандатната програма на кмета на общината Емил Иванов за периода  2015-2019 г. Желанието на кмета  и заместник-кмета по строителството инж. Валентин Михайлов е във всяко населено място да има спортна и детска площадка, да се решат всички проблеми, свързани с училищата и детските градини.

EspressoNews

Снимки: Община Своге