Коледни вълнения в Своге

768 преглеждания

Наближават Коледните и Новогодишни празници и както традицията повелява Община Своге вече е подготвила своя празничен културен календар за месец декември. Празненствата ще започнат с тържествено запалване на светлините на коледното дърво на 1 декември от 17.00 ч., на градски площад-Своге. Усмихнатият белобрад старец ще очаква всички малчугани, за да им раздаде лакомства и да позират заедно за снимка.  

В периода от 12 до 16 декември, всички деца, които имат желание сами да изработят сурвачките си за новата 2023 година, ще имат възможност да го направят в сградата на НЧ „Градище 1907“.

От Общината са се погрижили и за любителите на театралното изкуство. Всички, които харесват българския театър ще могат да се насладят на постановката на Николай Урумов „Службогонци“ на 15 декември, в големия салон на читалището.

На 16 декември, школата по изобразително изкуство ще проведе ежегодната си коледна изложба.

Традиционната коледна 25-метрова торта, приготвяна от талантливите ученици от ПГ „Велизар Пеев“ ще бъде разрязана на 22 декември от 19.00 ч. веднага след празничния коледен концерт на открито, с участието на „Бг Дуетът“. Концертът ще започне в 17.30 ч., на градски площад. През цялата седмица от 19 до 23 декември, на площада в Своге ще бъде разположен коледен базар, където всички ще могат да се насладят на коледно-кулинарни изкушения и да се стоплят с чаша греяно вино.

Източник и снимка: Община Своге 

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук