Враца рекламира в Сърбия неизследвани туристически маршрути

536 преглеждания

Дейностите ще се извършат в рамките на стартиралия проект QuesTour

Онлайн карта и мобилна платформа са само част от възможностите, чрез които ще бъдат представени неизследвани културно-исторически обекти на територията на община Враца. Дейностите ще се извършат в рамките на стартиралия проект QuesTour, в който местната администрация е партньор заедно с Национален туристически клъстер „Българският пътеводител“ и ЕНЕКА - Асоциация на икономическите експерти, град Ниш, (Сърбия).

Предвижда се да бъдат идентифицирани и анализирани неизследваните културни, природни и исторически обекти в граничния регион на двете страни. Заедно с туристическите услуги те ще бъдат представени в мобилната платформа, където освен онлайн карта ще се популяризират и разработените приключенски турове, ще се показват и видео филми за пилотните обиколки.

В рамките на проекта ще бъде организирана Kръгла маса и ще се проведе конкурс „Design Thinking“ за младежи от Сърбия и България. Идеята е младите хора да разработят съвместна обиколка с включени елементи от природното, културното и историческото наследство. Победителите ще бъдат представени на специална церемония във Враца. Също там ще се проведе трансграничен Фестивал, който ще покаже части от културата, обичаите и традициите на местното население от двете страни на границата - фолклорна музика и танци, занаяти, местни ястия и др.

Проектът QuesTour се реализира за периода април 2020 - юли 2021.

Източник и снимка: Община Враца

Тагове