Калин Каменов бе гост на връчванети на дипломите на Випуск 2019 на ППМГ „Акад. Иван Ценов“

195 преглеждания

С отлична диплома завършиха 76 зрелостници

На тържествена церемония, в Градската Концертна зала, 177 възпитаници на Профилирана Природо-математическа гимназия „Акад. Иван Ценов“ /ППМГ/ получиха дипломите си за успешно завършено средно образование. Официален гост на събитието беше кметът Калин Каменов.

„За мен, като кмет на Враца, е огромна чест, че имам възможността да наградя Вас, млади хора, които носите неформалната титла „Прекрасно подготвени, мотивирани и градивни“. Нашият град се обновява и подмладява, и има нужда от знаещи и можещи млади граждани, които искат да помагат за управлението и развитието на Враца. Затова искам да спазите едно морално обещание към мен, директора на гимназията и към своите родители, а то е да се връщате често, защото всичко, което правим няма смисъл, ако Вас Ви няма. Гордейте се, че сте врачани с това, което можете, защото Вие сте нашите посланици в София, Пловдив, Варна, в Европа, и от вашето поведение зависи какъв ще бъде имиджът на нашия град. Честит празник!“. С тези думи Калин Каменов поздрави зрелостниците от Випуск 2019 и връчи дипломите, медалите и купите на най-изявените от тях.

Директорът на гимназията Татяна Василева също приветства учениците. „Скъпи зрелостници, желая ви да съхраните амбицията и мотивацията си за учене, да постигнете мечтите си. Ние вярваме във вас и вашият успех, защото сте добре подготвени и креативни. На добър час!“, пожела на абитуриентите директорът на гимназията Татяна Василева.

Най-изявените възпитаници на учебното заведение бяха наградени с плакети за високи постижения в областта на науката, изкуството и спорта, медали и грамоти за отличен успех.

С отлична диплома завършват общо 76 зрелостници. Дванадесет ученици бяха удостоени със сребърен медал за отличен успех от дипломата, а бронзовите медалисти са 18. С плакети за отличен успех, високи постижения на национални олимпиади и състезания, издигане престижа на училището, извънкласна и проектна дейност бяха наградени общо 24 от випускниците. Статуетки за своя принос в областта на спорта получиха седем ученици.

По-голямата част от тях вече са приети в престижни български и чуждестранни висши учебни заведения.

На събитието присъстваха още: представители на Регионалното управление на образованието, Училищното настоятелство, Обществения съвет, експерти от общинска администрация, преподаватели и родители.

EspressoNews

Снимки: Община Враца