Кога се затопля времето

118 преглеждания

Скоро валежите спират и облаците ще се разкъсат

Дъждът ще започне да намалява във вторник. Валежите ще са по-слаби и ще обхващат по-малко територии. Облачността ще е променлива, предимно значителна, с временни разкъсвания следобед.

Вятърът ще е слаб до умерен от запад-северозапад. Времето ще остане сравнително студено за средата на април - с температури сутрин между 0 и 5 градуса и следобедни максимални стойности между 8 и 13 градуса.

В планините ще бъде облачно, с временни разкъсвания в хода на деня. Очакват се обилни валежи от сняг, благодарение на които ще се образува снежна покривка. Температурите в най-топлата част на деня ще са между минус 6 и плюс 1 градуса, а вятърът ще е до умерен от северозапад.

Облачността над морето остава значителна. През деня се прогнозират временни разкъсвания, а максималните температури ще са в интервала 9-11 градуса, колкото ще е и температурата на морската вода.

Времето ще остане студено до средата на седмицата, с разкъсвания на облачността, но и с условия за валежи от дъжд и сняг.

От сряда нататък термометрите ще се върнат към пролетните стойности.

В четвъртък дъждът временно ще спре и облаците ще намалеят. Около Великден ще бъде топло, но и дъждовно. Не са изключени гръмотевици в западната половина на страната.

Източник: sinoptik.bg, Снимки: pixabay.com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук