Остават три дни до осмото издания на „Байк и рън за Чепън“

1051 преглеждания

Заместник министърът на туризма ще даде официалното начало на надпреварата

Остават три дни до осмото издание на една от най-обичаните планински надпревари - „Байк и рън за Чепън“, която ще се проведе на 20 април, край Драгоман.Официалното начало ще бъде дадено в 09:30 ч. от заместник министъра на туризма Любен Кънчев. Състезанието по планинско бягане и колоездене се организира съвместно от магазини „Стената“ и Община Драгоман. Официален партньор на събитието е Министерство на туризма. EspressoNews e медиен партньор на „Байк и рън за Чепън“ 2019.

Община Драгоман е подготвила за състезателите и гостите на града поредица от активности в празничния ден. С откриването на събитието, което съвпада с отбелязването на християнския празник Лазаровден, присъстващите ще могат да се насладят на обичая лазаруване, народни танци, забавна програма, включваща танци от НЧ „Мелдия“ и рок група „Мелди“.  Тази година в събитието ще се включи и спортната кампания Aces Bulgaria, която ще участва с мажоретния състав „Wonders” и „Зумба“ на открито. Златното момиче на художествената гимнастика Ренета Камберова  ще притаи дъха на зрителите с красиви демонстрации, а за най-любознателните ще има и екскурзии до Неделишкия манастир и връх Чепън.

В състезанието за планинско бягане и колоездене с дистанции 21.3 км (полумаратон)  и 40 км (маратон) тази година се очаква да стартират над 400 бегачи и колоездачи. Традиционното пътуване с вагон на БДЖ, в който участниците ще могат удобно да превозят велосипедите си до самия старт  ще бъде от Централна гара София  с влак КПВ10202 със стартов час  07:40 ч., а връщането към София - в 17:45 ч. с влак МБВ7991.

В случай на повреда велосипедите ще могат да бъдат сервизирани в пунктовете на Baze, които ще се погрижат за безаварийно достигане на велосипедистите до финала. Здрави колела под наем, в пълна готовност да покорят Чепън планина, ще предлагат партньорите от Compass Bikes. За да бъдат състезателните велосипеди като нови след надпреварата, на площада пред Общината ще бъде пунктът за почистване на Kärcher, където ще могат да бъдат разгледани и много други полезни уреди за мобилно почистване, идеи за дома и градината.

Както всяка година, децата заемат сериозно място в състезателната програма на популярното събитие. Тазгодишният „Мини Байк и рън за Чепън“ ще се проведе в парньорство със сдружение „Велоеволюция“ и щ започне в 10:45 ч.

Регистрацията за събитието все още продължава на адрес chepan.stenata.com  до 18 април включително, а плащането на таксата за участие след 16 април, може да се осъществи само в магазини „Стената“ на 17 и 18 април, тъй като онлайн панелът ще бъде вече затворен. Възможна ще бъде и регистрация на място в деня на събитието, на цена 50 лв.

Вече записалите се могат да вземат стартовите си номера на 16, 17 и 18 април от 10:00 до 20:00 ч. от офиса на магазин „Стената“ (ул. „Братя Миладинови“ 5 в София, до Немската гимназия). Задължително е да носят попълнена и подписана декларация за освобождаване от отговорност. Записаните състезатели с платена такса за участие, които живеят извън София, ще могат да получат стартовия си номер на място преди състезанието от 08:00 ч. до 09:00 ч. в Драгоман.

Важна стъпка тази година е политиката за редуциране на пластмасовото потребление с грижа за минимизиране на човешкия отпечатък и опазване на природата. В партньорство с минерална вода „Банкя“ за състезателите ще бъдат на разположение бидони с вода за наливане в собствени съдове.Ето защо, организаторите приканват  участниците да не забравят да си носят личните бутилки, които да зареждат свободно на старта и подкрепителните пунктове. Там, заедно с хапки питателна храна състезателите ще могат да си набавят и вкусна и здравословна енергия със суровите барчета Go4.

Едни от най-атрактивните награди досега за победителите ще бъдат осигурени от магазини „Стената“, френския лидер при спортните очила Julbo, превърналите се в емблема мултифункционални кърпи за спорт и туризъм Buff и швейцарския стандарт в бутилките за многократна употреба Sigg. Първенците при велосипедистите ще получат и страхотните уреди за мобилно почистване Kärcher.

EspressoNews