Кал и мъгла в 10-тия „Байк и рън за Чепън“ - предизвикателство за най-смелите

558 преглеждания

Неблагоприятните условия не попречиха на безпроблемното протичане на събитието

Кал, студ и дъжд бяха специалитетът на  10-тия „Байк и рън за Чепън“, провеждащ се ежегодно край Драгоман и привличащ стотици бегачи  и колоездачи с живописните си трасета в района на Чепън планина и Драгоманското блато. Откровено лошото време не можа да попречи организатори и участници да дадат най-доброто от себе си, за да протече състезанието гладко, без инциденти, с добро настроение и спортсменски дух.

Въпреки неблагоприятните атмосферни условия и решението в последния момент на Български колоездачен съюз да изключи надпреварата от годишното класиране на XCM сериите, в издание 2021 на „Байк и рън за Чепън“ участие взеха  413 състезатели, между които от 97 колоездачи в XCM категориите стартираха само 13, които се включиха заради удоволствието от карането, без възможност да завоюват точки.  

Участието им показва кои са и най-смелите и заклети фенове на надпреварата - близо половината от всички регистрирали се 850 човека, които при не по-вече от 5 градуса над нулата се пуснаха по изпъстрените с есенни багри склонове. В най-високите части на Чепън планина около връх Петровски кръст  видимостта отсъстваше почти изцяло, но трудностите още повече мотивираха състезателите да стигнат до финала - по-малко от 20 души не успяха да финишират.

На пет подкрепителни пункта организатори и доброволци се грижиха неуморно за всички участници да има топли напитки и питателна храна.  Още вкусна енергия от партньорите Harmonica, Sponser, „Енергия от ядки“ даваше сили на всички да продължат напред.

За първи път в историята на състезанието всички финиширали участници получиха юбилейни медали заедно с подарък - спортни мешки от Melon. Още много ваучери и предметни награди получиха призьорите в отделните категории както от IT компанията, така и от магазини „Стената“, Karcher, Doppelherz, Biofresh Cosmetics, „Енергия от ядки“, Sponser, MSM Sport, Skullcandy, Витошко лале.  След края на състезанието Karcher  имаха  доста работа по почистване на колелата, а  с поддържането на изправността  им по време на състезанието се ангажираха от Epic Bike Shop. Логистиката преди, по време и след състезанието се извърши с високопроходимия автомобил Subaru Outback.

Прецизното времеизмерване по време на състезанието бе в ръцете на Racetiming.bg. Резултатите на победителите и класирането на всички останали могат да бъдат разгледани онлайн на https://chepan.stenata.com/results-2/.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук