Температурите скачат до 30 градуса тази седмица

91 преглеждания

Кога ще има условия за валежи

Преобладаващо слънчево ще е времето в първия работен ден на втората майска седмица. В часовете сутринта в ниските райони, предимно в Източна България, ще има пролетни мъгли.

Около и след обяд, облачността ще е разкъсана. Условия за слаби превалявания има само на изолирани места в планините на югозапад. Температури в топлата част на деня – между 21 и 26 градуса.

Във вторник и сряда дневните показания на термометрите ще се запазят. Следобедната облачност обаче ще е по-видима с локални превалявания в западните райони, в първия от дните тук-там с гръмотевици.

В четвъртък и петък температурите ще продължат да се повишават с очаквани стойности около и над 30 градуса. В Дунавската равнина ще е откровено горещо.

Веднага след това, през почивните дни, над страната ще премине студен атмосферен фронт с гръмотевична активност и риск от градушки. Валежите ще краткотрайни, временно интензивни в някои райони.

Температурите ще се понижат до обичайните за месеца.

Първоначалните прогнози за дните след 15 май сочат седмица с повече облаци и по-чести валежи. От север ще се спусне ядро по-студен въздух, с което дневните температури ще се понижат до нива около и малко над 20 градуса.

Източник: sinoptik.bg, Снимки: pixabay.com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук