Технология на бъдещето рекламира природните забележителности на Враца

588 преглеждания

Модерният продукт е „Дестинация Враца - величие и красота в 360“

Иновативен VR продукт беше представен във Враца от Сдружение „Книгини“. Срещата бе открита от заместник-кмета Петя Долапчиева, която приветства идеята за създаването на атрактивната идея. Чрез съвременната технология, която е използвана, за да се създаде 15 минутен филм, ще бъдат популяризирани природните забележителности и културно-историческото наследство във Враца. Една от целите е и увеличаване на туристите към региона.

Модерният продукт „Дестинация Враца - величие и красота в 360“ е създаден по идея на Сдружение „Книгини“, със съдействието на Община Враца. Съвременната технология позволява да посетиш виртуално природните забележителности в града - водопада Скакля, Боров камък, Кобилини стени, прохода Вратцата, местността Погледец, къщата на баба Илийца, както и да разгледаш от птичи поглед цялата красота на врачанските скали.

На представянето на иновативния VR продукт, който е озвучен на български и английски език, присъства екипът на фирмата, изработил филма, експерти на Природен парк „Врачански Балкан“, на Търговско- промишлената палата, Регионална библиотека и представители на бизнеса.

EspressoNews

Снимки: Община Враца