"Драгоман" се завърна на своя стадион с победа над "Спортист" Своге

4612 преглеждания

Победата е четвърта поредна от началото на пролетния полусезон за ФК "Драгоман"

ФК „Драгоман“ постигна убедителна победа над лидера в ОФГ „София запад“ - „Спортист“ Своге. Това бе първият домакински мач на отбора на обновения стадион „Граничар“ в града.

Пред над 500 души публика, дошла да гледа дербито на групата на родния стадион на отбора, в слънчевия неделен ден, футболистите от Драгоман победиха свогенци с 4:2.

Мачът от 13 кръг на ОФГ „София Запад“ започна равностойно, като постепенно „Спортист“ започнаха да задържат повече топката и изпуснаха чисто голово положение в 26 минута. 

Домакините отговаряха с опасни контраатаки, като при една такава в 36 минута, играч на ФК „Драгоман“ бе изблъскан в гръб в наказателното поле на свогенци и съдията отсъди дузпа.

Зад топката застана Димитър Алексиев, който със силен и точно насочен удар реализира първия гол в мача и въобще на новия стадион в Драгоман.

До края на първото полувреме играта бе равностойна и при резултат 1:0 в полза на ФК „Драгоман“, двата отбора се оттеглиха на почивката.

С началота на второто полувреме Спортист „Своге“ позасили темпото и в 48 минута последва спорна ситуация за дузпа в наказателното поле на Драгоман, но съдята бе категоричен, че нарушение няма въпреки дългите протести на гостите.

В 53 минута след кратко разбъркване централния нападател на Драгоман Цветослав Димитров вкара гол за 2:0.  Попадението не стресна гостите и те продължиха да търсят обрат в резултата.

В 59 минута свогенци намалиха на 2:1. В 65 минута след грешка на вратаря на Спортист, Мариан Чавдаров Китанов отне топката и покачи резултата на 3:1.

В 75 минута играчите от Своге получиха право да изпълнят фаул в страни от вратата на Драгоман, последва центриране при което резултата отново бе намален - 3:2.

В предпоследната 89 минута на мача влезлият 5 минути по-рано в игра Димитър Иванов оформи крайното 4:2 в полза на ФК Драгоман.

Победата е четвърта поредна от началото на пролетния полусезон за ФК „Драгоман“, който събра 25 точки. Загубата за „Спортист“ Своге бе едва втора и те остават с 33 точки.

В следващия кръг Драгоман приема „Ком“ Годеч, а „Спортист“ Своге приема „Спортист“ Драговищица. И двата мача са в неделя /29 април/ от 16:00 часа.

Ангел Лазаров