AQ Magnit организира международна визита за обмяна на опит

2389 преглеждания

Компанията посрещна гости от заводите на AQ групата от Индия и Китай

В рамките на 5 дни от 15 до 19 юли AQ Magnit посрещна гости от заводите на AQ групата от Индия и Китай.

Официалната визита се състоя в завода на компанията в Годеч, а Chinmay Dave, Indrabhan Zaware от AQ Inductive Components, Индия и Andrew Zhang, Lillian Li, Owen Chu от AQ Electric Suzhou, Китай бяха посрещнати от изпълнителния директор на завода Иван Стратиев и Мириам Клейтман, мениджър производствена ефективност.

Тема на срещата бе повишаване продуктивността не само в един завод, а в цялото подразделение Индуктивни компоненти, чрез трансфер на ноу-хау и добри практики между заводите на AQ GROUP. Инициативата, на кратко- BAICPE (Business area inductive components production efficiency) ще цели подобрения и споделени практики, както и много други за подобряването на условията за работа, както и въвеждането на нови технологии и покачването на конкурентноспособността на AQ GROUP.

Чуждестранните гости имаха възможност да обменят знания с мениджъри по производство и поддръжка, оператори, химици и други, с които бяха обсъдени проблеми и възможности, свързани с продукти, машини, технологии и методология на работа. Сред акцентите бе и темата за изграждане на екип - бяха разгледани трудови въпроси, различните културни и социални предизвикателства, програми за обучение, инструменти за мотивация и тяхното практическо приложение. За свързване и изграждане на екип бе организирана вечеря за всички участници.

Трите завода AQ Magnit, България, AQ Inductive Components, Индия и AQ Electric Suzhou, Китай функционират в различни обстоятелства – институционални и социални, културни и икономически и по отделно сме просто заводи, но реално всички сме част от една структура, споделяме едни ценности и заедно правим една цяла бизнес зона. За да заздравим тази зона трябва да работим заедно, да споделяме и обменяме своя опит. За в бъдеще са планирани последващи срещи в България, Индия и Китай, с цел укрепване на процеса и създаване на добра работна структура, съобразена с нуждите на трите завода, както и включване на други заводи от групата на AQ в инициативата.“, заяви Мириам Клейтман.

За АК Магнит:

АК Магнит е дъщерно дружество на AQ GROUP AB (Швеция), който е световен производител на индуктивни компоненти и системи за индустриални клиенти с високи изисквания. Фирмата е производител на индуктивни компоненти - трансформатори, индуктори, релета и др. електротехнически компоненти и е базирана в гр. Годеч, намиращ се на около 50 км от София.

Следете АК Магнит във фейсбук: https://www.facebook.com/AQMagnit 

и

Linkedin:www.Linkedin/company/aq-magnit