Биляна Йотовска: „Мярката и постоянството важат за всичко“

2347 преглеждания

„Наръчник за здравословен живот“ бе официално представен пред публика

Биляна Йотовска е родом от София. Тя е дипломиран художник, завършила е Националната художествена гимназия и Националната художествена академия в София. Мъжът до нея е Димитър Димитров - европейски и световен шампион по културизъм. Имат дъщеря - Никол. 

Йотовска е един от най-известните модели в България, като има опит и в чужбина. Украсявала е неведнъж кориците на редица мъжки и женски списания (Playboy, Maxim, Intro, Уикенд за жената, Журнал, Белла и други).

Безспорно, тя е част от световния фитнес елит, както и официално лице на BioTech USA и Legion Run за България.

Първата й книга е „Гответе здравословно“, която до момента има 10 хил. продадени броя е преведена на английски, а през 2016 г. издава „Вкусна храна за здрави деца”.

Успях да разговарям с Биляна минути преди премиерата на последната й книга „Наръчник за здравословен живот“.

Какво могат да открият читателите в новата Ви книга?

Само хубави неща! Новата ми книга е много повече от кулинарна книга, точно затова я кръстих наръчник. В нея има много лична информация за мен, значими теми от всекидневието на един influencer, грижата за децата и семейството, пътувания, моята състезателна кариера, защото това са важни за мен неща. Има още полезна информация за много продукти, как да водите здравословен начин на живот и тренировки.

Каква е отговорността на един популярен човек към тези, които го следват и се учат от примера му?

Това настина е голяма отговорност и не трябва да се подвеждат хората. На мнение съм, че influencer не се става насила. Трябва да умееш да говориш с хората и винаги да има обратна връзка с тях.

Каква е личната Ви формула за здравословен живот?

Мярката е много важна и постоянството. Това важи за всичко, не само за здравословното хранене. Просто това са едни малки крачки, които всеки ден трябва да правим.

Здравословният начин на живот въпрос на стандарт ли е или всеки може да следва своя програма за това?

Мисля, че не е скъпо да искаш да си здрав. Много пъти съм давала пример, че една голяма салата е по-евтина от една кутия цигари. Разбира се, не налагам мнение на никой. Всеки сам избира какви решения взима за живота си.

Марката „Биляна Йотовска“, как се създава, утвърждава и развива един толкова устойчив и разнообразен продукт в родната ни среда?

Коства доста работа, но когато успееш да наложиш собственото си име като запазена марка, всъщност виждаш как работата ти се отплаща. Аз се радвам, че вече трета година марката ми среща успех в България и зад граница.

Какво ще пожелаете на читателите на EspressoNews?

Пожелавам им здраве и прекрасен завършек на лятото!

Десислава Василева