В петък времето ще започне постепенно да се затопля

442 преглеждания

Възможно е да бъдат отчетени температурни рекорди

Над Балканите преминава студен атмосферен фронт, който ще донесе захлаждане през следващите дни. Днес ще има значителна облачност, която до края на деня ще обхване цялата страна. Валежи се очакват в северните и източните райони.

Ще духа североизточен вятър, който постепенно ще се усилва и ще ни донесе по-студен въздух. Максималните температури ще са между 8 и 11 градуса в Северна България и между 15 и 21 Югозападна.

Облачността над планините ще се увеличава, но се очакват само слаби превалявания на места. Вятърът ще е слаб до умерен от запад. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 12 градуса, а на 2000 метра – около 8 градуса.

Облачно ще е и над Черноморието, където ще има превалявания от дъжд. Вятърът ще е умерен до силен от север-североизток. Максималните температури ще са между 13 и 17 градуса, температурата на морската вода е около 18 градуса, а вълнението на морето е 3-4 бала.

В четвъртък над много райони ще има валежи от дъжд, а над 1500 метра - от сняг. Температурите през деня ще продължават да се понижават. Още в петък времето ще започне постепенно да се затопля. В почивните дни облачността ще е разкъсана а максималните температури ще достигнат до 20 градуса на места.

Очаква се през първите десет дни на ноември да се радваме на хубаво време. Възможно е да бъдат отчетени температурни рекорди.

Източник: Sinoptik.bg

Тагове