В ход е операция за контрол на товарните автомобили и автобусите

467 преглеждания

Тя ще продължи до 17 октомври

От днес до 17 октомври е в ход специализирана полицейска операция за контрол на товарните автомобили и автобусите. Действията се провеждат на територията на цяла Европа във всички страни-членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция, Roadpol. Това съобщиха на брифинг началникът на отдел „Пътна полиция“, ГДНП комисар Калоян Драганов и изпълнителният директор на ИААА Бойко Рановски.

Проверките у нас се осъществяват от смесени екипи - на Пътна и Охранителна полиция, и на служители от Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“.  Основното, за което ще се следи е спазване на времето за почивка, недопускане на претоварване на товарните автомобили, спазване на скоростните режими, недопускане на управление след употреба на алкохол или наркотични вещества,  поясни Рановски.

При необходимост работата на служителите ще бъде подпомагана и от техни колеги от Криминална полиция, ако се установи незаконен превоз на мигранти, допълни комисар Драганов.

В календара на Roadpol са предвидени 4 пъти в годината операции за контрол на товарните автомобили и автобусите - във всеки един от сезоните. Причината за това са сериозните щети, които настъпват след пътни инциденти с участието на подобен тип превозни средства.

Източник и снимка: МВР

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук