В четвъртък и петък ще се радваме на слънчево време

566 преглеждания

Априлски сняг вали в края на седмицата

В четвъртък и петък ще се радваме на слънчево време, с повишаващи се температури. Максималните стойности ще се колебаят между 16 и 21 градуса в първия ден и между 20 и 25 градуса във втория.

Времето в планините също ще се затопли и ще бъде подходящо за разходки. Температурите в най-топлата част на деня ще се колебаят между 5 и 12 градуса.

В нощта срещу събота времето ще започне да се променя. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Прогнозират се увеличения на облачността и още в събота около обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна.

Краткотрайни превалявания от дъжд ще има на места в Северозападна България, а също в планините. Не са изключени и гръмотевици.

През нощта срещу неделя вятърът отново ще смени посоката си. Този път ще задуха от североизток, а с него температурите значително ще се понижат. В последния ден от седмицата облачността над цялата страна ще е значителна.

След пладне ще завали дъжд, който привечер ще се примесва с мокър сняг във високите полета от Западна България, включително и в района на София. Максималните температури през деня ще достигнат до 10-12 градуса, но след това драстично ще се понижат.

Валежите от дъжд и сняг ще продължат и в първия ден на новата седмица, като на места ще бъдат интензивни. Стойностите на термометъра, в най-топлата част на деня, ще достигат между 4 и 9-10 градуса.

Източник: sinoptik.bg, Снимки: pixabay.com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук