Валежи и гръмотевични бури в сряда

454 преглеждания

На изток ще остане предимно слънчево

Облачността в сряда ще е променлива, на много места значителна. Постепенно ще започнат валежи от запад на изток. В западната половина на страната преваляванията често ще са значителни и придружени от гръмотевична дейност. В източните райони през повечето време ще е предимно слънчево. Вятрът ще е умерен от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 27 и 32 градуса, по-ниски в Западна България. В шест области у нас е обявен жълт код за обилни валежи и гръмотевични бури. Това са: София-град, София област, Ловеч, Враца, Монтана и Видин.

Предимно слънчево ще е по Черноморието. Временни увеличения на облачността се очакват през късния следобед, но валежите ще са само на изолирани места. Вятърът ще е слаб до умерен от западната четвърт. Максималните температури ще са между 27 и 29 градуса, температурата на морската вода е около 26 градуса, а вълнението на морето е 2 бала.

Над планините ще има значителна облачност. Очакват се краткотрайни интензивни превалявания, както и гръмотевици. С развитието на деня облачността ще намалява. Вятърът ще е умерен до силен от запад-северозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 19 градуса, ана 2000 метра ще бъдат около 14 градуса.

Източник: sinoptik.bg, Снимка: pixabay.com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук
 
 
 
 

Тагове