Валентин Андонов и съотборниците му от Академията на МВР с отлично представяне на „София Екиден Маратон 2023“

2263 преглеждания

Валентин Андонов и съотборниците му от Академията на МВР се представиха отлично в тазгодишното издание на спортната надпревара „София Екиден Маратон 2023“. Събитието се провежда по случай Деня на Съединението – 6 септември.

Това е първото участие на Академията в спортния маратон, като отборът й завърши състезанието за време от 2 часа и 46 минути. Това постижение им отреди първото място сред държавните структури и 19-то място сред всичките 90 отбора.

В деветото издание на „София Екиден Маратон 2023“ участваха повече от 600 бегачи във всички възрасти. Те бяха разпределени в 90 отбора за възрастни, с по шестима бегачи и в 20 детски тима, с по четири поста. Всички те премериха сили в бягането на дълги разстояния по централните улици на София, като стартът и финалът бяха пред Националния стадион „Васил Левски“.

Състезателите в отборите от по шестима души, трябваше да изминат класическата дистанция от 42.195 км. За отбора на Академията на МВР, Валентин Андонов бяга в предпоследния пост и измина дестинацията от пет километра за времето от 19 мин. и 39 сек.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук