Васко Стоилков с поредна награда в конкурса „Кмет на годината“

2430 преглеждания

Награда в категория „Спорт и младежки политики“ в конкурса „Кмет на годината“  получи кмета на община Сливница Васко Стоилков на церемонията, която се състоя вчера, 16 ноември.

Спортната ни легенда Йордан Йовчев връчи грамотите на кметовете отличници в категорията.  Йовчев обяви наградите на кмета на Сливница Васко Стоилков в раздела „Малка община“, на кмета на Гоце Делчев Владимир Москов за „Средна община“ и на кмета на Стара Загора Живко Тодоров.

Изключително ми е приятно да връча наградата в категория и „Спорт и младежки политики“, коментира големият спортист.

На свой ред благодарности отправи кметът на Сливница Васко Стоилков, получавайки наградата за създаване на модерни младежки политики, спортни съоръжения и грижа за здравето на подрастващите:  „Благодаря на общинската администрация, работят неуморно, благодаря на общинския съвет, който подкрепя всички наши решения. Благодаря, че именно Йордан Йовчев връчи тази награда, защото той е сред най-великите ни спортисти“.  Кмета посочи, че в Сливница се развиват в много направления, но се радва, че получават в тази категория, защото „когато човек е здрав и спортува, му спори всичко“.

Четвърта поредна година инициативата „Кмет на годината“  отличава най-добрите градоначалници в България. Надпреварата се организира от Порталът на българските общини Kmeta.bg,  чието основно внимание е насочено към работата на 265-те български общини, с над 120 000 служители.

В тазгодишното издание на конкурса са гласували 623 278 човека. Наградите бяха в 8 категории: „Инвестиции в здраве“, „Паркове и градска среда“, „Туризъм, култура, фестивали и традиции“, „Ефективно управление на проекти“, „Спорт и младежки политики“, „Иновации, наука и образование“, „Природа за бъдещите поколения",  Градска инфраструктура“ и големият приз "Кмет на годината".

В миналогодишното издание кметът на Сливница Васко Стоилков беше отличен с най-престижната награда "Кмет на годината" 2015 за малка община с население до 20 хил. души. 

Според градоначалниците конкурсът „Кмет на годината“ е полезен най-вече с това, че засилва конкуренцията между тях. Доказателство за техните думи са резултатите от последните местни избори. 25 от призьорите от последната надпревара спечелиха нов мандат още на първи тур.

На официалната церемония по награждаването на победителите в „Кмет на годината 2016 присъстваха директорът на дирекция “Околна среда” към ЕК Джордж Кремлис, председателят на Асоциацията на гръцките общини Йоргос Патулис, както и неговите заместници, омбудсманът Мая Манолова, митрополит Антоний, депутати и интелектуалци, които  поднесоха овациите си за най- достойните кметовете.

 

Снимки: Kmeta.bg

Десислава Василева