Времето в петък: Слънчево, но ще превали

626 преглеждания

Дъждът ще е предимно над западната половина

Последният делничен ден за тази седмица ще започне със слънчево време в цялата страна. В следобедните часове над западната половина на страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони придружени с гръмотевици.

В най-топлата част на деня температурите ще се колебаят между 29 и 34 градуса. Вятърът ще е слаб до умерен от североизток.

Предимно слънчево ще е по морето, а следобед над северното крайбрежие ще се развива купеста облачност. Възможни са и слаби превалявания. Температурата на морската вода вече е около 21-22 градуса, а тази на въздуха ще достигне до 24-27 градуса.

Времето в планините ще е предимно слънчево, с развитие на купеста облачност и вероятност за гръмотевични бури. Максималните температури ще са между 14 и 22 градуса, а вятърът ще е до умерен от североизток.

През уикенда сутрините отново ще бъдат слънчеви, а следобед ще има превалявания и гръмотевици. В събота процесите ще са предимно в западната половина на страната, а в неделя – повече на изток.

От друга страна стойностите на термометъра ще се повишат до 30-35 градуса.

Източник: sinoptik.bg, Снимки: pixabay.com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук