Голям фермерски пазар посреща производители във Враца

873 преглеждания

Продуктите ще бъдат изложени в шатри на 4 и 5 юли, пред сградата на местната администрация

Чипровски кори за баница, сезонни биоплодове и зеленчуци директно от производителите, специална селекция на сиропи от бъз, червена боровинка и джинджифил, козе сирене, ракия от ягоди и вино от малини са само част от атрактивните продукти, които ще се предлагат на предстоящия голям фермерски пазар, който се организира от Община Враца на 4 и 5 юли. Бутиковите хранителни продукти и освежаващите натурални напитки ще бъдат изложени в шатри пред сградата на местната администрация.

В рамките на двата дни на жителите и гостите ще бъде предложен богат асортимент от хлебни изделия-царевичен хляб с орехи и подправки, зеленчуков хляб, пълнозърнести питки, сушени плодове и манатарки, екстракт от охлюви, шипково масло, габровски пестил, вкусни пчелни продукти, пречистени масла, натурален шоколад, както и месни специалитети - бабек, суджук, луканка.

Кметът Калин Каменов коментира, че целта на фермерския пазар е  да подкрепи родното производство и да даде възможност на българските фермери и търговци да реализират своята продукция, а инициативата да се превърне в традиция във Враца.

Откриването на първия във Враца фермерски пазар е в 09:30 ч.

Източник и снимка: Община Враца