Днес остава слънчево, но валежите скоро се завръщат

425 преглеждания

В събота температурите се понижават

Предимно слънчево ще е времето в четвъртък. Около и след обяд над страната ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в централните и югозападните райони ще превали.

В най-топлата част на деня температурите ще са между 25 и 30 градуса.

По морето ще бъде слънчево и топло, с максимални стойности на термометрите до 24-26 градуса. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток, а вълнението на морето ще е около 2-3 бала. Температурата на морската вода е около 22 градуса.

И в планините денят ще бъде предимно слънчев, но до пладне. Следобед ще се развива купеста облачност и на отделни места над масивите от югозападната половина на страната ще превали. По високите върхове вятърът ще е до умерен от северозапад, а в останалите райони ще е слаб от изток-североизток. Максималните температури ще са между 11 и 18 градуса.

В последния делничен ден на седмицата времето ще е предимно слънчево в сутрешните часове, след което от запад ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В западната половина на страната на много места ще превали и прегърми.

Краткотрайни интензивни превалявания и гръмотевични бури се прогнозират за събота, като явленията ще са съсредоточени предимно в Северна България. Ще бъде повишен и рискът от градушки. Температурите ще се понижат с до 3-4 градуса.

Източник: sinoptik.bg, Снимки: pixabay.com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук