Дъжд и гръмотевици в петък

401 преглеждания

На запад облачността ще се разкъса

Последният работен ден за тази седмица ще бъде предимно облачен за районите от източната половина на страната. На много места ще има валежи, придружени от гръмотевична дейност. В Западна България облачността ще намалее до предимно слънчево още в часовете преди обед.

За 4 септември е в сила жълт предупредителен код за валежи за четири области в Североизточна България. Предупреждението е обявено за областите Русе, Разград, Силистра, Добрич. Там се очакват валежи от 35-65 л/кв.м и има опасност от наводнения.

Вятърът днес ще е умерен до силен от северозапад, а с него ще нахлува хладен въздух. Дневните температури ще се понижат с повече от 7 градуса на места и максималните ще са в интервала 22-26 градуса.

По Черноморието ще бъде преобладаващо облачно и на много места следобед ще превали и прегърми. Вятърът ще е умерен до силен от север, а максималните температури ще бъдат между 23 и 27 градуса. Вълнението на морето е 2-3 бала, а температурата на морската вода е около 25-26 градуса.

Предимно слънчево ще бъде над масивите от Западна България, след като облачността постепенно се разкъса и намалее до обяд. Над планините в източната половина на страната ще бъде облачно и с интензивни превалявания. Вятърът ще е умерен до силен от север-северозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 20 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 12 градуса.

Източник: sinoptik.bg, Снимка: pixabay.com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук
 
 
 
 

Тагове