Жълт код за валежи днес

629 преглеждания

Предупреждението е за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, София област и град

Днес очакваме развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност още в часовете преди обяд. На много места в планинските и северозападните райони ще превали и прегърми. Има и условия за градушки. Вятърът ще е до умерен от изток-североизток. Максималните температури ще са между 24 и 30 градуса.

В сила е жълт код за валежи и гръмотевици за девет области на страната, където се очакват локални интензивни и значителни по количество валежи.

Предупреждението е за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, София област и град.

Над планините ще има купеста и купесто-дъждовна облачност. Над масивите от Западна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Вятърът ще е умерен до силен от югозапад. Максималните температури на 1200 метра ще са около 21, а на 2000 метра ще бъдат около 13 градуса.

Значителна облачност ще има и по Черноморието, но до края на деня постепенно ще се разкъса и ще намалее. Вятърът ще е слаб до умерен от североизток. Максималните температури ще са между 18 и 22 градуса. Температурата на морската вода е около 16 градуса, а вълнението на морето е около 2 бала.

Предстои температурите да се понижат с около 10 градуса в следващите дни. Утре над страната ще бъде облачно. Очакват се временно интензивни и значителни по количество валежи, придружени от гръмотевична дейност.

Източник: sinoptik.bg, Снимка: pixabay.com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук