Започва изплащането на помощите за отопление

517 преглеждания

Общата сума, която хората ще получат за целия зимен сезон, е 523,55 лева

От днес започва изплащането на целевата помощ за отопление за предстоящия отоплителен сезон (1 ноември 2021 г. - 31 март 2022 г.), информират МТСП. Месечният й размер е увеличен от 99,16 лева на 104,71 лева. Общата сума, която хората ще получат за целия зимен сезон, е 523,55 лева. Плащането на цялата сума ще е еднократно.

Агенцията за социално подпомагане е наредила към банките и пощенските клонове необходимите средства за изплащане на помощите на хората, които са одобрени през месеците юли и август. До момента са издадени 192 878 заповеди за отпускане на помощта. Кандидатстването продължава до 31 октомври.

При преценката за отпускането на помощта не се вземат предвид Covid добавките към пенсиите от 50 лева и индексацията, направена от 1 юли, за да не отпаднат от системата най-нуждаещите се възрастни.

Документи за отпускане на помощта могат да се подадат в дирекциите „Социално подпомагане“ (ДСП) по настоящ адрес, чрез ПИК или електронен подпис в Системата за сигурно електронно връчване, както и по пощата. Всеки желаещ да кандидатства може да получи необходимите документи за попълване на място в ДСП или да ги изтегли от страницата на Агенцията за социално подпомагане на адрес: https://asp.government.bg/bg/deynosti/sotsialno-podpomagane/sotsialni-pomoshti.

Източник: МТСП, Снимка: pixabay.com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук