Зимата се завръща скоро

379 преглеждания

Кога ще вали сняг?

След дългата поредица от дни, в които времето беше по-скоро пролетно, зимата ще ни напомни, че в момента е януари.

В петък ще бъде облачно с дневни температури в интервала между 4 и 9 градуса, до към 10-12 в крайния Югозапад. Вятърът ще е студен и ще допълва усещането за хладно време.

Валежите през деня ще са оскъдни, от дъжд и на изолирани места. Едва привечер ще се усилят в югоизточните райони.

В планините температурите също ще са по-близки до нормалните за сезона – от минус 1 градус по върховете до 3-4 в ниските планински масиви. Ще бъде облачно и мъгливо със слаби превалявания от сняг.

Студеният фронт, с който температурите паднаха чувствително, ще бъде последван от средиземноморски циклон. Зоната с ниско налягане ще определя времето на Балканите в близките 3-4 дни.

Валежите от петък ще продължат и в събота, когато количествата ще са значителни. В крайните северозападни райони дъждът ще преминава в сняг.

След кратко прекъсване в неделя следобед от югозапад валежите отново ще се усилят и през нощта, както и в понеделник, ще вали на повече места в страната. Постепенно дъждът в западната половина на страната ще се обръща в мокър сняг.

В нощта срещу вторник и в сряда сняг ще падне и в североизтока. Около средата на седмицата температурите ще се понижат още. Стойностите в сутрешните часове ще са отрицателни на много места в страната.

Източник: sinoptik.bg, Снимки: pixabay.com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук