Какви са шансовете за промоция на Спортист Своге от Втора лига?

900 преглеждания

Все повече футболни отбори се стремят към позиция в основното първенство на страната. Това обаче в никакъв случай не е особено лека задача и най-често се отразява върху финансовите амбиции на собствениците, играчите и дори публиката. Професионалният футбол винаги е успявал да натежи в сметките и точно по тази причина осъзнаваме, че отборите имат нужда от повече спонсори и добра футболна база.

Отборът на Своге успя да направи първата крачка и вече официално се намира във Втора лига. Решението е взето от БФС и освен доброто представяне на отбора в Трета Аматьорска лига, отборът разполага и със значително по-добра база. Миналогодишният сезон за шоколадите се оказа доста интригуващ и след сериозни сражения, господата успяха да се наредят на 4-то място в крайното класиране. Когато аматьорите решат, че са готови за битка с професионалистите, футболът става значително по-интересен.

В настоящия сезон играчите на на Своге ще се борят срещу професионалистите, вече са картотекирани официалните представители, но най-важното тук е, че отборът ще има нужда от спонсори. Един добър вариант ще е присъствието на родния букмейкър ефбет, който отдавна се слави с щедрост към клубовете, които демонстрират качества на терена. Съдейки по количеството спонсорирани отбори, можем да забележим, че изискванията на букмейкъра очевидно не са толкова високи, достатъчно е желанието за добри резултати. Освен това не трябва да забравяме, че играчите на Георги Станков имат добри шансове и за евентуално влизане в официалната ефбет лига като това зависи единствено и само от тях.

Не трябва да забравяме и още една подробност - битките във втора дивизия са драматични и точно сега ще си проличи дали мястото на Своге е заслужено или има още какво да се натрупа като опит. Отборът залага изцяло на родни футболисти и това трябва само да ни радва, все пак родният футбол има нужда от следващите големи имена, а те най-често започват от отбори като този. Феновете помнят много добре дългия път за влизането в професионалната футболна лига, подобни походи бяха извършвани от редица отбори през последните няколко години и точно този пример трябва да се последва и от аматьорите.

Един поглед към клубните тимове в настоящата Втора лига може да ни покаже, че сражението няма да се смята за особено леко и ще призовава амбицията и всички сили, с които разполагат играчите. Генерално можем да кажем, че шансовете им за покана никак не са малко, но подобни постижения със сигурност няма да се предложат даром. В последните години можем да забележим, че българският бранд efbet се стреми да подобри любимия спорт по всички линии. Неговото спонсорство подобрява значително качеството на игра, позволявайки по-стабилното извършване на трансфери, облагородяването на спортната база, както и повишаването на мотивацията на футболистите.

Отдавна професионалният футбол изисква много повече от желание за игра и поле за изяви. Балансирането на силите във всяко едно първенство се случва именно със спонсорска подкрепа и както статистиката показва - резултат има. Като цяло всеки футболен почитател може да се зареди с високи очаквания към шоколадите и да ги подкрепя, поради простата причина, че в миналия сезон са допуснати едва 5 загуби, но за сметка на това победите винаги идват с интригуващ голов фестивал - рядко ще открием класическата победа само с един гол. Единственото, което можем да пожелаем на родните атлети е успешна година, запазване на бойния дух и желание  за още повече израстване, защото футболът обича изненадите, а атлетите на Своге са доказали, че винаги имат по един-два трика в резерв за драматични изненади.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук
 
 
 
 
 
 

*Платена пубикация

Тагове