Какво ще е времето до края на август

336 преглеждания

Следващата седмица се очаква захлаждане

До края на седмицата времето ще следва характерния си летен ритъм - с рехава облачност, по-значителна в някои райони следобед и с температури в интервала между 27 и 32-33 градуса. 

Днес в югозападните райони ще има условия за незначителни краткотрайни следобедни превалявания с гръмотевици. 

В планините облаци ще се появят в следобедните часове. Ще бъде прохладно с максимални температури между 15 и 23 градуса. В масивите на югозапад са възможни краткотрайни валежи с гръмотевична активност.

По крайбрежието – слънчево време, с прохладен вятър и температури на въздуха и на водата - 26-27 градуса. Морето в петък – вълни до метър и половина с тенденция за успокояване през уикенда.

До края на седмицата времето ще е спокойно с изгледи за следобедни превалявания с гръмотевици в събота следобед в Югозападна България. Вятърът ще е по-осезаем в източната половина на страната.

Температурите в различните райони на страната ще са между 25-26 до към 32-33 градуса, като по-високите температури ще са в Югозапада.

Последната пълна седмица на август ще започне със слънчево време, без валежи и с повишаващи се температури.

Пореден студен атмосферен фронт ще премине около средата на седмицата с летни следобедни превалявания с гръмотевици и риск от падане на градушка. Температурите, с леки колебания ще се движат около 30 градуса.

Източник: sinoptik.bg, Снимка: pixabay.com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук