Какво ще е времето до средата на юни

496 преглеждания

Колко често ще вали

В понеделник времето в западната половина на страната  ще бъде тихо и спокойно. В часовете до обяд ще има понижена видимост в някои ниски райони. След това ще се покаже слънцето, а облачността ще се разкъса.

Дневните температури ще са в интервала между 25 и 30 градуса. Условия за опасни гръмотевични бури в часовете следобед и вечерта ще има в планините на Южна България и в областите около крайбрежието – краткотраен интензивен валеж с гръмотевици и риск от градушка.

Във вторник на много места в следобедните часове страната ще се развиват локални гръмотевични бури.

В сряда и четвъртък времето ще е по-спокойно с много слънце, високи дневни температури около и над 30 градуса и превалявания на малко места. Около края на седмицата, в първите дни на юни ще остане топло и слънчево. Времето обаче ще е нестабилно с потенциал за краткотрайни следобедни летни бури.

В първата пълна седмица на юни времето ще запази неспокойния си характер. В периода от 5 до 10 юни прогнозите чертаят преминаване на пореден студен атмосферен фронт с традиционните при такива случаи летни бури, които засягат повече Западна, Централна и по-малко Източна България и конкретно Черноморието.

Едва след това – около 12-13 юни, средносрочните метеорологични модели допускат над Източна Европа да се „настани“ антициклон, с който времето да се успокои.

Източник: sinoptik.bg, Снимки: pixabay.com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук