Новият завод „МУЛТИВАК България Продакшън“ спечели престижната награда „Сграда на годината 2018“

2564 преглеждания

В категория „Производствени сгради“

Производствено-административният комплекс на МУЛТИВАК, открит официално на 06 юни 2018 г. бе отличен с първа награда в категория „Производствени сгради“ в националния конкурс „Сграда на годината 2018“. Церемонията по награждаването на победителите се проведе на 13 декември 2018 г. в Sofia Event Center. Националният конкурс в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата, учреден преди 16 години, отличава най-добрите постижения през съответната година в 15 категории.

На събитието присъстваха представители на инвеститори, архитекти, строителни предприемачи, реализирали своите проекти през 2018 г. Конкурсът се организира под патронажа на Министерството на регионал-ното развитие и благоустройството с подкрепата на браншовите организации в областите на проектирането и строителството в България. Експертно жури начело със заместник министъра на Министерството на ре-гионалното развитие и благоустройството Деница Николова класира МУЛТИВАК като финалист в две категории „Производствена сграда“ и „Сради с елементи на "ЗЕЛЕНА" АРХИТЕКТУРА“. Финалисти в конкурса бяха конкурентни инвестиционни проекти от производството на хранителни продукти, мебели, електрически елементи, които по площ и функционалност бяха на високо ниво. След вторичен избор сред финалистите в 15 категории бяха избрани победителите. 

Наградата на МУЛТИВАК получиха Ивайло Димитров, управител на МУЛТИВАК България Продакшън, главния архитект Августина Велева (Ай Пи Ес), представен от мениджъра на Ай Пи Ес България Борис Кръстев и главния изпълнител - строителна компания Планекс Билд, представена от Здравко Кардашев.

Сградният комплекс на МУЛТИВАК е построен в Индустриална Зона – Божу-рище, в близост до София, върху обща площ от над 12 хил. кв. м., а застроената площ е около 7 хил. кв. м., включва модерно производство, складова и логистична база, модерен шоурум, офиси и социална сграда със столова и общежитие. В производственото хале са монтирани най-модерните съоръжения за допълнително въвеждане на естествена светлина, която дава по-голям комфорт на хората по време на работа. Технологичното оборудване е последна дума на техниката и е доставено от водещи световни производители. С него се произвеждат части и модули за опаковъчните машини на MULTIVAC. В момента в завода работят над 140 професионалисти в областта на металообработването, мехатрониката, индус-триалния мениджмънт, ИТ.

По време на награждаването на гала церемонията на конкурса Ивайло Димитров, управител на МУЛТИВАК избрази благодарности към журито на конкурса за високата оценка, към присъстващите на церемонията гости и към всички компании, взели участие в изграждането на завод МУЛТИВАК като основни изпълнители и подизпълнители. „Модерната работна среда мотивира допълнително нашия екип от специалисти да подобряват ежедневно производствените показатели и провокира креативността ни“, добави Ивайло Димитров.

„МУЛТИВАК“ е един от най-големите световни доставчици на опаковъчни решения. Kомпанията е световен лидер на пазара на терморформовъчни опаковъчни машини и произвежда широка гама от трейсийлъри, камернивакуум-машини, камерни конвейерни машини, етикетиращи устройства, системи за контрол, решения за автоматизация и цялостни производствени линии.

В групата „МУЛТИВАК“ работят над 5700 служители в цял свят, а над 2100 от тях са базирани в централата в гр. Волфертшвенден, Германия. Организацията е представена на всеки континент, благодарение на мрежата от 85 дъщер-ни дружества. Над 1000 консултанти и техници по света са на разположение на клиентите със своите знания и опит, за да гарантират, че всички инстали-рани машини „МУЛТИВАК“ функционират пълноценно и безотказно.
 
„МУЛТИВАК България“ ЕООД е доставчик на опаковъчни решения за българската промишленост, произведени от групата MULTIVAC- вакуум-опаковъчни и етикетиращи машини, системи за контрол и инспекция, роботизирани опаковъчни линии, както и продукти произведени от партньорите на МУЛТИВАК - машини за нарязване, системи за дозиране на продукти, Sous Vide оборудване и пр. Комплексното обслужване на клиентите включва доставката на консумативи - фолио, пликове, опаковки кaкто и консултации при проектиране и изработка на дизайн. За дългосрочната и надеждна работа на доставените машини се грижат висококвалифицирани сервизни инженери обучени в тренингцентъра в МУЛТИВАК Волфертшвенден, Германия.
 
През 2015 год. „МУЛТИВАК България“ стартира своята производствена дейност и откри новата организация „МУЛТИВАК България Продакшън“ ЕООД, чрез която продължава своя производствен план и целеустремено върви по посока разширение на производствените мощности на компанията.