ОФК „Костинброд 2012“ надигра за втори път ПФК „ЦСКА София“ II

326 преглеждания

С победата си, костинбродчани се завърнаха на първото място във временното класиране

ОФК „Костинброд 2012“ постигна втора поредна победа, след като в отложен кръг надделя с 2:1 над дублиращия отбор на ЦСКА. Точни за костинбродчани бяха Борислав Будинов в 50-та минута и Теодор Милошев в 73-та.

Да подкрепят отбора от трибуните бяха и кмета на община Костинброд – Трайко Младенов, д-р Атанас Тенев – Председател на общински съвет Костинброд, Александър Ненов – зам. кмет и Борислав Борисов кмет на с. Петърч.

Двубоят започна с натиск на домакините, които бяха по-настоятелни в търсенето на попадение, но до такова така и не успяваха да достигнат. В 32-та минута Даниел Васев с изстрел от далеч опита късмета си, но топката премина на сантиметри от вратата. В 38-та минута Борислав Будинов също бе близо до попадението, отново след изстрел от дистанция, но вратарят на армейците се намеси и изби в корнер. Две минути преди края на редовното време, гостите пропуснаха да открият резултата. След центриране от дясно и удар с глава на техен състезател, вратарят Галев с отличен рефлекс предотврати попадение в своята врата. Така двата отбора се разделиха на полувремето без попадения.

Второто полувреме започна отново с натиск на костинбродчани, които упорито търсеха попадението. До него се стигна след като в 50-та минута, капитанът Стефан Методиев нахлу в наказателното поле и бе съборен от футболист в бяло и реферът Станимир Тренчев посочи бялата точка. Зад топката застана Борислав Будинов, но изстрелът му бе отразен от стража на армейците, но при добавката Будинов бе безпогрешен. Армейците се втурнаха в изравняване на резултата и бяха близо в 60-та минута, но отново Галев заключи вратата си. Така се стигна до 73-та минута, когато отново след рейд на Методиев, нахлу в наказателното поле и върна към непокрития Теодор Милошев, който не остави шансове на вратаря на гостите. ЦСКА отговори в 80-та минута, когато техен футболист проби от ляво и намери в наказателното поле непокрит съотборник, който не остави шансове на Галев. До края на срещата нямаше опасности пред двете врати и така възпитаниците на старши треньора Христо Коилов се поздравиха с успеха.

Стартов състав: 1 Валентин Галев, 2 Даниел Васев, 4 Петьо Иванов, 7 Стефан Методиев, 11 Мартин Вълчинов, 12 Теодор Милошев, 13 Цветомир Тодоров, 18 Георги Тодоров, 19 Илия Петков, 23 Стефан Темелков, 88 Борислав Будинов.

С победата си, ОФК „Костинброд 2012“ завърна на първото място във временното класиране на Югозападна Трета лига, Група Б. Костинбродчани са с актив от 38 точки, с точка повече пред втория „ФК Кюстендил“.

В следващият кръг, възпитаниците на старши треньора Христо Коилов гостуват на ФК „Гранит“ (Владая). Срещата е насрочена за 25 февруари /събота/ от 17:00 часа.

Източник и снимки: ОФК Костинброд 2012 – Facebook

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук